4.5 C
Rīga
ceturtdien, 18 aprīlis, 2024

Superauglis Pamelo

 

Vai jau ievēroji, ka pomelo atgriezies veikalu plauktos līdz ar rudens iestāšanos?

Pomelo ir lielisks C vitamīna avots un satur nelielu daudzumu B grupas vitamīnu. Auglis sastāv no gandrīz 90% ūdens, tāpēc arī tā enerģētiskā vērtība nav liela – tikai 38 kcal/ 100g. Pomelo ir lielisks līdzeklis cīņā ar novecošanu, jo satur lielu daudzumu C vitamīna, kas ir lielisks antioksidants un palīdz neitralizēt brīvos radikāļus, kas nodara arī lielu kaitējumu ādai un liek tai izskatīties vecākai. Pomelo satur vēl citas vielas, ka palīdz ādai izskatīties jaunākai. Jābrīdina gan, ka lielais C vitamīna daudzums un kālijs var būt kaitīgi cilvēkiem ar aknu un nieru bojājumiem un slimībām. Tāpat pomelo nebūs piemērotākais ēdiens cilvēkiem ar ļoti zemu asinsspiedienu. Auglis paaugstina organisma spēju cīnīties ar vīrusiem un baktērijām, it īpaši rudens – ziemas laikā. To lieto asins spiediena pazemināšanai, trombu veidošanās audos profilaksei. Īpaši vērtīgi pomelo ēst ir no rītiem, jo tas vairo enerģiju.

Sejas maskas, kuru sastāvā ietilpst pomelo labvēlīgi ietekmē sejas ādu. Tām ir mitrinoša un barojoša iedarbība. Maskas pagatavošana: rūpīgi sasmalcināt 100 gramu pomelo, pievienot 1 tējkaroti medus un 1 ēdamkaroti citronu sulas. Lai maska nav tik šķidra var pievienot 0,5 – 1 tējkaroti auzu miltu. Jāuzklāj uz attīrītas sejas, jāatstāj uz 10 – 15 minūtēm. Tad nomazgā seju ar siltu ūdeni un sasmērē ar krēmu. Lai sejas āda no rītiem izskatītos starojoša, iesakām, to no rītiem noslaucīt ar svaigi spiestā pomelo sulā samērcētu vates tamponu.

Kā izvēlēties labāko augli no veikalā atrodamajiem?

Izvēloties pomelo augli, uzmanība jāpievērš smagiem augļiem ar gludu, nebojātu, bet nedaudz mīkstu mizu. Jo spēcīgāka smarža, jo labāka būs garša. Ēšanai izmanto izlobītu pomelo mīkstumu, kas atbrīvots arī no sēklām. Visgardākais ir svaigs, tikko lobīts pomelo mīkstums. Īpaši atsvaidzinoši tas garšo, ja pirms celšanas galdā brīdi paturēts ledusskapī. Var baudīt kā desertu, labi garšo arī ar jogurtu. Var pievienot arī lapu salātiem, atsvaidzinot to garšu. Labi sader arī ar asiem un karstiem ēdieniem. Eksotiskas virtuves cienītāji šo augli labprāt bauda kopā ar zivīm, garnelēm, jūras ķemmītēm un citām jūras veltēm. Var pasniegt arī ar vistas un cūkas gaļu.

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.