Šīs uzkodas un gardie deserti ne tikai radīs mājīgu un siltu ziemas atmosfēru pirms Ziemassvētkiem, bet noderēs arī kā salds papildinājums dāvanām! Ja dosies apsveikt savas draudzenes vai mīļotā vīrieša ģimeni, reizēm tieši pašas gatavoti gardumi būs lieta, ar kuriem tev izdosies viņus patiesi iepriecināt.
SALDĀ RULETE
Pagatavošana laiks: 1 stunda. Porcija 6 cilvēkiem.
Nepieciešams:
Tumšā šokolāde 70% – 100 g
Sviests – 180 g
Kakao – 4 līdz 5 ēdamk.
Piparkūkas (mīkstas) – 200 g
Marmelāde – 300 g
Pagatavošana:
Izkausē šokolādi kopā ar sviestu. Piejauc masai kakao. Samaisi, līdz iegūsti viendabīgu masu. Sadrumstalo piparkūkas un sagriez marmelādi. Piejauc piparkūkas un marmelādi kakao masai un samaisi. Klāj masu pārtikas plēvē un sarullē vienā vai vairākās ruletēs. Liec ledusskapī vismaz uz 40 minūtēm līdz rulete sastingusi
Aikāgaršo padoms!
Pagatavo arī balto ruleti, izmantojot balto šokolādi (200 g) un sviestu (180 g), pievieno arī kokosa skaidiņas. Tāpat ruletē pamēģini izmantot dažādus riekstus, sukādes un pat musli.
BUMBIERU UN KAKAO KRĒMA PĪRĀGS
Pagatavošanas laiks: 1 stunda + 2 stundas dzesēšanai, porcija 8 cilvēkiem.
Nepieciešams:
Selection by Rimi kārtainā sviesta mīkla – 600 g
Bumbieri – 700 g
Krēmam:
Lauku olas – 4 gab.
Saldais krējums – 400 ml
Brūnais cukurs – 250 g
Piparkūku garšviela (malta) – 1 tējk.
Kakao (malts) – 6 ēdamk.
Pagatavošana:
Apaļā pīrāga formā ieklāj kārtaino sviesta mīklu 400 g. Noskalo bumbierus, sagriez 4 daļās un izņem serdes. Sagrieztos bumbierus kārto uz smilšu mīklas. Uzkarsē saldo krējumu līdz vārīšanās temperatūrai. Sakul olas ar cukuru, pievieno kakao un piparkūku garšvielu. Uzkarsēto krējumu lej sakultās olās un samaisi. Liec uz uguns un maisot iebiezini krēmu. Iebiezināto kakao krēmu pārlej bumbieriem. 200 g kārtaino mīklu sagriez strēmelītēs un kārto tās virs kakao krēma un bumbieriem. Cep pīrāgu 170 grādu sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 30 – 35 minūtes. Pirms pasniegšanas to pilnībā atdzesē
Aikāgaršo padoms!
Pamēģini pīrāga pildījumam izmantot ābolus un kakao vietā pievienot vaniļu, mandeles vai nelielu daudzumu citrusu augu sulas.
Receptes: Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis.
KARAMELIZĒTAS MANDELES
Nepieciešams:
Foto: Pinterest.com.
TUMŠĀ PIPARKŪKU MĪKLA AR MEDU
Lienes Tomsones recepte
Pagatavošana:
Glazūrai karamelizē cukuru katliņā līdz tas izkūst un kļūst tumši brūns. Ļoti lēnām lej klāt karstu ūdeni, visu izmaisa un atdzesē. Sviestu sajauc ar cukuru un olām, pievieno cukura sīrupu, medu, pakāpeniski iemīca miltus ar sodu, kā arī sasmalcinātās garšvielas. Glazūrai puto olu baltumu ar pūdercukuru un citronu sulu līdz stingrām putām.
Avots: Žurnāls Cosmopolitan.
Foto: Pinterest.com.
BALTĀS TRIFELES
Nepieciešams:
200 g sviesta vai margarīna istabas temperatūrā
180 g Dansukker pūdercukura
225 g auzu pārslu
100 g vaniļas krēma pulvera
30-60 ml auksta ūdens
200 g baltās šokolādes
Kokosriekstu skaidiņas
Samaisa sviestu vai margarīnu ar pūdercukuru. Pievieno auzu pārslas, vaniļas krēma pulveri un aukstu ūdeni. Saviļā bumbiņās un liek ledusskapī atdzist. Šokolādi izkausē karstā ūdens peldē. Bumbiņas vispirms iemērc šokolādē, tad pārkaisa ar kokosriekstu pulveri. Uzglabā vēsā vietā.
Avots: Dansukker.
ĀTRĀS ŠOKOLĀDES TRIFELES
Nepieciešams:
350 g tumšās šokolādes
50 g saldā krējuma sviesta
50 g saldā krējuma
Šokolādi sasmalcina, ūdens peldē izkausē ar saldā krējuma sviestu un saldo krējumu. Iegūto masu atdzesē un veido apaļu trifeļu formu. Ja nepieciešams, vari padarīt masu mīkstāku, pievienojot papildus saldo krējumu vai cietāku – liekot klāt papildu šokolādi un ilgāk dzesējot.
Trifeles vari apviļāt kakao, kokosriekstu skaidiņās, saberztās piparkūkās vai cukura pērlītēs.