11.4 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

Latvija izcīna uzvaru pār Slovākiju un cīnīsies par vietu Pasaules I grupā (+FOTO)

 

Aizvadītajās brīvdienās Latvijas sieviešu tenisa izlase izcīnīja vēsturisku panākumu Pasaules II grupas 1. kārtas spēlēs pret Slovākiju, garantējot vietu pārspēlēs par iekļūšanu Pasaules I grupā. Latvijas izlase ar Anastasiju Sevastovu un Aļonu Ostapenko priekšgalā spēja uzvarēt visās 4 spēlēs – 3 vienspēlēs un 1 dubultspēlē.

Federāciju kausa (FED CUP) Pasaules II grupas 1. kārtas spēles Latvijas izlase sāka ar uzvaru – mūsu tenisiste Aļona Ostapenko pieveica slovākieti Rebeku Šramkovu ar rezultātu 7:5, 6:7(5), 6:1. Otrajā dienas spēlē Latvijas pirmā rakete Anastasija Sevastova pārliecinoši uzvarēja (6:4, 6:0) slovākieti Annu Karolīnu Šmiedlovu, nodrošinot Latvijas izlasei pārliecinošu vadību 2:0 pēc pirmās dienas.

Spēļu otrajā dienā Latvijai bija nepieciešams izcīnīt tikai vienu uzvaru, lai garantētu uzvaru kopsummā. Šo panākumu izdevās izcīnīt jau pirmajā dienas spēlē, kurā Anastasija Sevastova pārliecinoši ar rezultātu 6:3, 6:2 apspēlēja slovākieti Rebeku Šramkovu. Pēc vēsturiskā panākuma izcīnīšanas komandas aizvadīja arī dubultspēli, kurā mūsu duets Aļona Ostapenko / Diāna Marcinkēviča divos setos ar rezultātu 6:2, 6:3 uzvarēja slovāku duetu Annu Karolīnu Šmiedlovu un Terezu Mihālikovu, atstājot Slovākijas izlasi bez uzvarām.

Galerija

“Šī, protams, bija ļoti svarīga uzvara Latvijas tenisam. Gandrīz pilna arēna ar līdzjutējiem un lieliska atmosfēra. Man patīk spēlēt tik daudz cilvēku priekšā. Šīs bija divas neaizmirstamas dienas, kuru laikā es izbaudīju katru brīdi. Tās noslēdzās tik ātri. Gribētu, lai tās būtu bijušas garākas. Teicu kapteinim (Adrianam Žgunam) – ja Nastja (Anastasija Sevastova) uzvarēs, tāpat iešu spēlēt,” pēc uzvaras stāsta Aļona Ostapenko.

“Man veicās daudz labāk nekā pagājušajā gadā. Nebija viegli, bet šis ir pieklājīgs rezultāts. Svētdien man bija pavisam citādāka spēle nekā sestdien, jo biju arī vairāk satraukta. Pēc pirmā uzvarētā seta jutos pārliecināta un zināju, ka uzvarēšu šo spēli. Paldies visiem skatītājiem par lielisko atmosfēru. Esmu droša, ka palīdzēšu komandai arī pārspēlēs,” stāsta Anastasija Sevastova.

Pēc izcīnītā panākuma savu komentāru sniedza ar Latvijas izlases kapteinis Adrians Žguns. “Šī bija lieliska nedēļas nogale un es to patiesi izbaudīju. Šie bija unikāli svētki Latvijas tenisam. Mēs ar nepacietību gaidām mūsu nākamos pretiniekus un es ceru, ka mūsu līderes būs gatavas spēlēt. Nekas nav neiespējams ar tāda līmeņa tenisa zvaigznēm mūsu izlases sastāvā,” stāsta A. Žguns.

 Latvijas izlases potenciālie pretinieki pasaules 2. grupas izslēgšanas spēlēs, kas norisināsies 20. un 21. aprīlī, būs Čehija, Beļģija, Vācija vai ASV. Nākamās Latvijas izlases pretinieces un spēļu norises vieta tiks izlozēta rīt, 12 februārī.

Federāciju kauss (Fed Cup) ir pasaulē lielākās sieviešu tenisa izlašu sacensības, kas norisinās jau kopš 1963. gada. Ideja par Federāciju kausu ir radusies 1919. gadā, kad amerikāņu tenisa spēlētāja Hazela Hotkisa Veightmana (Hazel Hotchkiss Wightman) nāca klajā ar sieviešu sacensību konceptu. 1995. gadā Federāciju kausa nosaukumu nomainīja uz īsāku – šobrīd tas tiek dēvēts par FED kausu, kas pasaulē norisināsies jau 53. reizi.

Autors:  Latvijas Tenisa savienība

12.02.2019.

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.