6.8 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

Latviete uzvar Amerikas apalīšu skaistumkonkursā “Miss Plus Size Universe”

 

No 16.-20. aprīlim Karību salās norisinājās prestižais skaistuma konkurss korpulentām dāmām “Miss Plus Size Universe”, kurā piedalījās arī Latvijas pārstāve, uzņēmēja, restorāna “Felicita” īpašniece Viktorija Brovuna.

Konkursā piedalījās skaistules no Latvijas, Ukrainas, Āfrikas, Saint Lucia, Barbadosas, Amerikas, Trinidanas un Tobago, Virgin salas, Grenadines, San Vincent un Haiti. Pirmajās konkursa dienās skaistulēm tika rīkotas ekskursijas, viesošanās radio, intervijas, fotosesijas, tikšanās ar premjerministru, baznīcas apmeklējumi, iepirkšanas tūres, jogas, sporta nodarbības, dažādas lekcijas un erudīcijas pārbaudes.

Galerija

“Mūs vēroja nepārtraukti, skatījās, kā esam apģērbušās, viņiem nav pieņemts, ka dāmas apģērbā izvēlas lielus dekoltē vai atkailina kājas, tā skaitās vulgaritāte. Vērtēja, kā komunicējam ar citām meitenēm, personālu, cik ļoti iesaistāmies aktivitātēs,” stāsta Viktorija.

Latviešu skaistule neslēpj, ka salīdzinājumā ar citiem skaistuma konkursiem “Miss Plus Size Universe” bijis ļoti stingrs noteikumos. Bija speciāls nolikums kādiem jābūt konkursa tērpiem – vakarkleitai, nacionālajam tērpam, kleitai valsts prezentācijai un peldkostīmam. Par lieliskajiem tērpiem Viktorija saka lielu paldies dizainerēm Natālijai Jeršovai, Annai Itkinai un Gruzijas dizainerei Jūlijai Morgunovai, kura papildus veiksmei tērpa iekšpusē ar zelta diegiem bija iešuvusi vārdu – uzvara.

Tērpi parāda dizaineru redzējumu, to, kā viņas redz Viktoriju konkursā, izjūt viņas raksturu un gaumi.

“Lai organizatori akceptētu dalībnieču došanos pie premjerministra, bija jātērpjas bikškostīmā, vai žaketē, blūzē, bez liela dekoltē, un svārkos. Kurpēm bija jābūt ar aizvērtiem purngaliem,” tā Viktorija.

Skaistules arī nav varējušas bez apsardzes pamest viesnīcas teritoriju, filmēt vai fotografēt konkursa aktivitāšu laikā – pirms ikvienas aktivitātes organizatori no dalībniecēm paņēmuši glabāšanai telefonus. Brīvajos vakaros karalienes labprāt baudīja viena otras sabiedrību, nodevās nakts peldēm, sarunām, veidoja jaunas draudzības.

“Fināla rītā daudzas karalienes jau bija saspringtas, skaitīja “mistiskus” punktus, domāja, kuras trīs dalībnieces ir līderes, jo kroņi šoreiz bija tikai trīs. Es par tādām lietām nedomāju, koncentrējos uz saviem uznācieniem, priekšnesumu,” smaidot nosaka Viktorija.

Tā kā Karību salās tūristu sezona jau iet uz beigām un sākas lietus laiks, tad nav brīnums, ka arī fināla dienā nolija lietus. Tas padarīja skatuvi slidenu, bet Viktorijai lieliski izdevās nodejot sambu un parādīt savu talantu. Par dejas apguvi skaistule saka lielu paldies Rolandam Šteinbergam, toties par fizisko formu Anitai Pužulei.

Ja latviešu skaistule uz skatuves nenokrita, to nevar teikt par citām dāmām, kuras nespēja valdīt par papēžiem un slideno skatuvi. Neviena lēdija nepadevās, cēlās kājas un turpināja dalību konkursā.

Īpašs pārsteigums bija uznāciens peldkostīmos, parasti korpulento dāmu konkursos šādi uznācieni nav, bet dāmas savas formas iemūžina sauļošanās tērpu fotosesijā. Kā interesantu faktu Viktorija nosauc to, ka zem peldkostīma, pēc konkursa noteikumiem, bija jāvelk zeķubikses, lai kājas nav kailas, jo kailas kājas ir vulgaritāte.

Skaistule saka lielu paldies Mikam Celmiņam, kura balss un lieliskā angļu valodas izruna bija dzirdama viņas izvēlēto tērpu prezentācijā. Miks aprakstīja nacionālo tērpu un vakarkleitu.

Viktorija ir pārliecināta, ka piestrādāšana pie niansēm, profesionālisms, salīdzinot ar citām dalībniecēm, ļāva viņai iemantot žūrijas simpātijas un uzvarēt!

”Esmu gandarīta, bet nemelošu, sakot, ka viss bija viegli. Nebūt nē, bet galvenais, ka ir vēlamais rezultāts! Latvijas himna noskanējusi, Karību salas pārsteigtas, ka uzvarētāja nav afroamerikāņu rases,” priecājas Viktorija.

Vēl bez Latvijas pārstāves kroņus un attiecīgi – otro un trešo vietu ieguva Āfrikas un Saint Lucia salas pārstāve.Viktorija jau devusies uz Latviju no Karību salām un nespēj vien sagaidīt, kad saviem mīļajiem varēs parādīt kroni, sponsoru un dalībnieču dāvātās dāvanas. “Konkurss bija lielisks piedzīvojums. Saglabāsies tik daudz skaistu, siltu atmiņu visai dzīvei. Iesaku ikvienam sapņot un piepildīt savus sapņus,” nobeidz Viktorija.

 

 

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.