14.3 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Uzsāk ziedojumu vākšanas kampaņu, lai nodrošinātu ārstu konsultācijas bērniem Latvijas reģionos

 

2019. gada 5. augustā nodibinājums Ronald McDonald House Charities Latvija (RMHC) ar Rimi Latvia atbalstu uzsāk ziedojumu vākšanas kampaņu ar mērķi nodrošināt ārstu speciālistu konsultācijas bērniem Latvijas reģionos. Kampaņas laikā sabiedrību aicinās ziedot līdzekļus, lai nodrošinātu Mobilā veselības aprūpes centra (MVAC) apmeklējumus visos Latvijas reģionos.

Ikviens Rimi pircējs var palīdzēt nodrošināt ārstu speciālistu konsultācijas bērniem visā Latvijā, ziedojot kastītēs, kas izvietotas pie veikalu kasēm, vai veicot ziedojumu RMHC mājas lapā www.rmhc-latvia.lv. 

Ronald McDonald House Charities Latvija vadītāja Zane Gedroviča: “Šo 10 gadu darbības laikā esam nodrošinājuši jau vairāk kā 35 000 bezmaksas ārstu konsultācijas bērniem visā Latvijā, un novērojumi liecina, ka pieprasījums pēc mūsu pakalpojumiem arvien aug, jo diemžēl reģionos trūkst bērnu ārstu-speciālistu. MVAC galvenais mērķis ir nogādāt BKUS speciālistus tuvāk pie bērnu mājām, tādējādi atvieglojot ģimenēm ar bērniem nokļūšanu pie ārsta. Šādā veidā mēs nodrošinām to, ka iespējamās slimības tiek diagnosticētas savlaicīgi un bērns var izvairīties no nopietnākām saslimšanām nākotnē. Rimi Latvia rīkotā ziedojumu vākšanas akcija ir lielisks veids, kā līdzcilvēki ziedojot var dot savu artavu un palīdzēt mums nodrošināt kvalitatīvu primāro veselības aprūpi bērniem pat visattālākajās Latvijas vietās, jo tikai kopā mēs varam paveikt vairāk.”

Rimi Latvia sabiedrisko attiecību vadītāja Regīna Ikala: „Jau daudzu gadu garumā Rimi Latvia ir izvirzījis par prioritāti palīdzību bērniem un tiem, kam nepieciešams mūsu kopējais atbalsts. Nodibinājums RMHC Latvija jau kopš 2010. gada rūpējās par to, lai arī bērniem Latvijas reģionos būtu iespēja saņemt kvalitatīvas un galvenais – bezmaksas BKUS speciālistu konsultācijas. Kopā mēs varam sniegt atbalstu, lai bērniem lauku reģionos arī turpmāk būtu iespēja saņemt ārstu konsultācijas tad, kad tas ir visvairāk nepieciešams.”

Ziedojumus kampaņai visos Rimi veikalu ziedojumu kastītēs varēs veikt līdz pat 29.septembrim. Šobrīd Rimi Latvia tīklā ir 127 piecu formātu veikali: 32 Rimi Hyper, 32 Rimi Super, 46 Rimi Mini, 8 Supernetto un deviņi Rimi Express. 

Par Ronald McDonald House Charities Latvija:

Mobilais veselības aprūpes centrs ir Ronald McDonald House Charities Latvija galvenā palīdzības programma. MVAC ir 12 metrus garš, moderns transporta līdzeklis, kas pielāgots diagnostisko un profilaktisko medicīnas pakalpojumu sniegšanai. 

MVAC bez maksas var saņemt oftalmologa, pediatra, pulmonologa/alergologa, neirologa, bērnu endokrinologa, gastroenterologa, dermatologa un LOR konsultācijas, kā arī plašu izglītojošo programmu bērniem, vecākiem un vietējiem medicīnas speciālistiem. Vajadzības gadījumā speciālisti uztur kontaktus ar vietējiem ārstiem, kuru ziņā ir tālākā bērna ārstēšana un uzraudzība.

RMHC ir starptautiska labdarības organizācija, kura darbojas jau 40 gadus vairāk nekā 50 valstīs, tā rada un atbalsta programmas, kuru mērķis ir uzlabot bērnu veselību un labklājību. 2009. gadā Latvijā tika atvērta RMHC Latvija filiāle un MVAC aktīva darbība tika veiksmīgi uzsākta 2011. gadā. Tā darbība tiek nodrošināta tikai pateicoties ziedojumiem.

Autors: Rimi

05.08.2019.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.