8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Atklāj Latviju ar ārzemnieka acīm!

 

Pagājušajā gadā Latvijas robežu šķērsoja vairāk nekā 7,8 miljoni ārvalstu ceļotāju, taču ir gana daudz ārzemnieku, kas izvēlējušies iepazīt Latviju un uzturēties te ilgāk. Neskarta daba, māju sajūta, četri gadalaiki – tās ir tikai dažas no lietām, kas iekritušas sirdī 26 gadus vecajam Belalam no Lībijas un 29 gadus vecajam Marselam no Vācijas. Turpinot iepazīt un atklāt Latviju, Huawei kampaņas “Undiscovered” ietvaros uzrunāja mūsu valsts viesus, lai noskaidrotu, kāda Latvija izskatās viņu acīs.

Rīga – mūsdienīga un mājīga

Belals ir bezvadu tīklu projekta tehniskais direktors un uz Latviju pirmo reizi devās apmaiņas programmas “Erasmus” ietvaros. Viņš atminas, ka tas bija spontāns lēmums, kas noveda pie pasakaina rezultāta: “Nekad iepriekš nebiju dzirdējis par Latviju, bet jau pirmajā dienā, kad šeit ierados, sajutos kā mājās. Es uzreiz redzēju, cik skaista un aizraujoša ir šī valsts, tāpēc ne reizi nenožēloju savu izvēli.” Viņš turpina: “Pirmajā dienā, kad ierados, devos uz folkklubu “Ala”, lai paklausītos latviešu mūziku. Vienā dienā man izdevās aptvert tik daudz latviešu kultūras, ka uzreiz sapratu – mans laiks šeit būs lielisks un es satikšu daudz priecīgu un patīkamu cilvēku.”

Savukārt topošais ārsts Marsels uz Latviju dodas samērā bieži, lai apciemotu draugus, kas šeit studē vai dzīvo. Viņš uzskata, ka galvaspilsēta piedāvā ļoti bagātīgu kultūru: “Rīga, manuprāt, ir ļoti internacionāla un moderna pilsēta, kas spējusi saglabāt vēstures liecības gandrīz uz katra ielas stūra. Jūtama gan skandināvu, gan vācu un krievu kultūras ietekme. Nebiju gaidījis, ka pilsēta piedāvās tādu kultūras daudzveidību.”

Elpu aizraujošā Latvijas daba

Abiem puišiem izdevies apceļot arī citas Latvijas vietas, taču visvairāk viņus uzrunājusi tieši Latvijas daba. “Man ļoti patīk tā daba, kas ir Kokneses pusē. Tur ir arī ļoti skaista upe – Pērse. Cenšos pēc iespējas biežāk aizbraukt un pavadīt laiku pie ūdens un smiltīm, tāpēc man ļoti iecienīti galamērķi ir arī Jūrmala un Liepāja,” stāsta Belals. 

Latvijas neskartā daba patīkami pārsteigusi mūsu valsts viesus un vācietis Marsels atzīst, ka sajūtas ir gandrīz kā pasakā: “Es apbrīnoju Latvijas dabu un pārsteidzoši skaistos kokus. Slīteres nacionālajā parkā atklāju ļoti neparastas savvaļas pludmales – tādas nekur citur neesmu redzējis.” 

Marsels uzskata, ka Latvijas daba ir ļoti labvēlīga un piemērota, lai dotos pārgājienos un nakšņotu zem klajas debess: “Latviešiem ir ļoti paveicies, jo Latvijas daba ir piemērota garākām pastaigām un pārgājieniem. Ir valstis, kurās ir tik liels iedzīvotāju skaits, ka šāda veida brīvā laika pavadīšanas iespējas vienkārši ir aizliegtas.”

Latviešiem ir paveicies dzīvot tik skaistā zemē

Lai gan Lībijas pilsonis Belals devās prom no dzimtajām mājām, lai studētu un dzīvotu ārzemēs, viņš paspēja novērot, ka ne visi vietējie novērtē to, kas ir Latvijā: “Esmu saticis daudz latviešu, kas vēlas braukt prom un nemaz neapzinās, kas ir viņu acu priekšā. Es viņiem ieteiktu dot Latvijai vēl vienu iespēju un pamēģināt paskatīties uz visu no citas perspektīvas – iztēloties, ka viņi ir ārzemnieki un šī ir vieta, ko viņiem ir iespēja atklāt pilnīgi no jauna.” 

“Undisovered Latvia” kampaņas mērķis ir aicināt atklāt vēl neiepazītas vietas mūsu pašu mājās, Latvijā, kā arī mudināt ikvienu fotografēšanas entuziastu parādīt savu talantu un piedalīties mobilās fotogrāfijas konkursā Huawei InFocus Awards 2019. Plašāka informācija par konkursu pieejama Huawei mājaslapā.

Autors: Huawei 

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.