8.2 C
Rīga
trešdien, 24 aprīlis, 2024

Kādi ir klaču jeb aprunāšanas plusi?

 

Reti kuram nepatīk paklačoties, klačošanās jau ir tik populāra, ka tā ir kļuvusi par neatņemamu seriālu un filmu sastāvdaļu. Vai atceries seriālu “Intrigante”? Šī seriāla galvenā tēma bija baumas, kuras radīja apkārtējie un nevar arī aizmirst tik populāro sieviešu kulta seriālu “Sekss un lielpilsēta”, kurā galvenos jaunumus Ņujorkā un, protams, seksā aprunāja Miranda, Šarlote, Samanta un Kerija!

Vai klačas ir veselīgas?

Amerikāņu psihologi ir secinājuši, ka aprunāšana jeb klačas ir visai pozitīvas un nebūt nav nosodāmas! Pētījuma autori konstatējuši, ka labi draugi bieži aprunā klāt neesošas personas, un šādas sarunas var satuvināt arī nepazīstamus ļaudis. Tenkošana pārkāpjot robežu starp “svešajiem” un “savējiem”. Klačas spēj paaugstināt pašvērtējumu un sniegt vērtīgu informāciju par sarunu biedra nostāju par kādu personu vai nesenu notikumu. 

Šī eksperimenta laikā visiem dalībniekiem lūdza atcerēties, ko tieši viņi saviem draugiem stāstījuši par apkārtējiem. Pēc tam šiem cilvēkiem lika noklausīties sarunu, kurā divi cilvēki izteica viedokli par šiem pašiem apkārtējiem. Izrādijās, ka cilvēkus vairāk piesaista tie, ar kuriem viņiem sakrīt “negatīvais” viedoklis par kādu aprunāto personu, abpusējas simpātijas pret kādu cilvēku neizraisot tik labu komunikāciju, kā kopīgs “negatīvais tēls”.

Autors: Dieviete.lv

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Iepriekšējais rakstsMazie ruma kēksiņi
Nākamais rakstsDieviete.lv Atziņa 596