Nepieciešams

70 g cukura

60 g sviesta

3 olas

90 g miltu

25 g kartupeļu cietes

karotīte cepamā pulvera

ēdamkarote ruma 

2 ēdamkarotes apelsīnu sulas

pustējkarote rīvētu apelsīnu miziņu

2 ēdamkarotes kaltētu ķiršu vai rozīņu

rotājumiem izmanto pūdercukuru un avenes!

kēksu formiņas

 

Pagatavošana

– Mīkstu sviestu ar cukuru saputo gaišā masā, pievieno un pieputo olas, tad pievieno miltus ar kartupeļu cieti un cepamo pulveri.

– Pievieno un piemaisa rumu, sasmalcina kaltētos ķiršus vai rozīnes, apelsīnu sulu un miziņu.

– Mīklu ieliec kēksu papīra formiņās, lai būtu piepildītas 2/3 to tilpuma.

– Cep 40 minūtes 200 grādu teperatūrā. Gatavību pārbaudi ar koka iesmiņu.

– Kad kēksiņi ir gatavi, tad pārkaisi tos ar pūdercukuru un pievieno avenes!

 

Lai labi garšo!

Autors: Dieviete.lv

 
0 Komentāru

Komentēt

Dieviete.lv,  noteikumi, ētikas kodekss, [email protected] 2019

+371 66 66 00 22  Valguma iela 31a, Rīga.

or

Log in with your credentials

Forgot your details?