10 C
Rīga
ceturtdien, 2 maijs, 2024

5 filmas par stiprām un ietekmīgām sievietēm! (+VIDEO)

 

Šīs ir 5 sievišķīgas filmas, kuras tevi noteikti iedvesmos! Pagatavo tēju, nopērc popkornu vai kādus auglīšus un ļaujies filmu vakaram.

Anna Kareņina

Teatrāla un spilgta un vislabākajā izpildijumā. Apburošajai Annai Kareņinai (Keira Knightley) ir viss, viņa ir augsta ranga valdības amatpersonas Kareņina (Jude Law) sieva un mīloša māte savam dēlam. Saņēmusi vēstuli no sava brāļa, kurš lūdz Annu atbraukt un palīdzēt glābt viņa laulību ar Dolliju (Kelly Macdonald), viņa dodas ceļā. Vilcienā Anna iepazīstas ar grāfieni Vronski, kuru Maskavas dzelzceļa stacijā sagaida viņas dēls – virsnieks Vronskis (Aaron Taylor-Johnson). Kad Anna tiek iepazīstināta ar Vronski, starp viņiem iedegas dzirksts.

Video

Bridžita Džonsa

“Bridžitas Džounsas dienasgrāmata” ir 2001. gada romantiska komēdija, kas balstīta uz Helēnas Fīldingas romānu. Galvenās lomas atveido Renē Zelvēgere, Hjū Grānts, Kolins Fērts, Džims Brodbents un Džemma Džounsa! Filmas pirmizrāde notika tālajā 2001. gada 13. aprīlī ASV un Apvienotajā Karalistē. Filmai ir iznākuši divi turpinājumi: 2004. gada filma “Bridžita Džounsa. Saprāta robeža” un 2016. gada filma “Bridžitas Džounsas mazulis”. Šī filma ir par britu sievieti Bridžitu Džounsu, kura ir ļoti neveikla, viņa smēķē, kā arī uztraucas par savu lieko svaru! Vienu dienu Bridžita nolemj mainīties un sāk rakstīt dienasgrāmatu.

Video

Marija Antuanete

Neatvairāms stāsts par Francijas galantā laika pavēlnieci – Mariju Antuaneti. Marija ir naiva princese no Austrijas galma tika ievesta intrigu un skandālu pārbagātajā franču aristokrātijā, lai apprecētos ar Luiju XVI. Būdama jauniete,  viņa pārvar savas bailes un kļūst par sava laikmeta un Francijas simbolu.

Video

Sātans Pradas brunčos

Filma radīta pēc Lorēnas Veisbergeres romāna motīviem  „Sātans Pradas brunčos”. Filma tapusi tālajā 2006. gadā ar Merilu Strīpu un Annu Hateveju galvenajās lomās.
Andrea ir ļoti vienkāŗša sieviete un viņas sapnis ir kļūt par žurnālisti, taču, pirmo reizi sperot kāju pār Manhetenas greznās izdevniecības slieksni, viņa saprot, ka pieteikusies darbam, kurš viņai pavisam nav piemērots.  Viņa neko nezina arī par visu apbrīnoto žurnāla galveno redaktori Mirandu Prīsliju un tomēr viņa tiek pieņemta šajā darbā. Andrea dzī√e pilnība mainās, jo nu viņai jāpielāgojas ofisa etiķetei un jāizdabā savai priekšniecei. Lieliska, humora pilna filma, kura spēs uzjautrināt un apdomāt dzīves patiesās vērtības.

Video

Viss ir sarežģīti

Džeinai (Merila Strīpa) ir trīs bērni un viņa ir restorāna īpašniece, viņas dzīve ir perfekta, tomēr visam ir savs āķis. Džeina ir šķūrusies jau krietnu laiku no sava vīra Džeika (Aleks Boldvins), taču gadu laikā abi saglabājuši ļoti siltas attiecības. Kad Džeina un Džeiks satiekas dēla izlaiduma ballītē, viņa saprot, ka jūt kaisli pret savu bijušo un izrādās, ka tas ir abpusēji.

Video

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.