6 C
Rīga
ceturtdien, 18 aprīlis, 2024

Latvijas zaļie griķi iegūst pirmo starptautisko balvu

 

Starptautiskajā izstādē Riga Food 2019, kas notika pagājušās nedēļas nogalē, zaļie griķi “Mana Ģimene” ieņēma pirmo vietu kategorijā “Labākais iepakojums”. 

„Mana ģimene” ir pilnīgi jauna produktu līnija, ko piedāvā uzņēmums Baltic Bio Grain. Tā pirmo reizi piedalījās starptautiskā izstādē ar devīzi “Dabīga maltīte – laimīga ģimene”. Bioloģiskie zaļie griķi ir pilnībā dabīgi, audzēti Gaujas Nacionāla parka teritorijā. Lai arī jauns produkts un tikko parādījies tirdzniecības vietās, tas jau izraisījis lielu interesi gan no pircējiem, gan izstādes Riga Food apmeklētājiem. Griķi, kas nonāk pie pircējiem un restorānu šefpavāriem ir bioloģiski audzēti, nesatur glutēnu un ir īpaši, jo tie, kā senos laikos, lobīti mehāniski, ir dzīvi, un spējīgi dīgt, ko var pārbaudīt pat mājas apstākļos diedzējot pašiem. Griķiem ir maiga garša, to dabīgā krāsa ir zaļa, ne brūna, jo graudi netiek termiski apstrādāti – grauzdēti, saglabājot daudz vairāk vērtīgas īpašības, salīdzinājumā ar parastajiem griķiem, kas tiek piedāvāti veikalu sortimentā. Zaļie griķi ir sadalīti pa porcijām un ievietoti kraftkartona kastītē. “Baltic Bio Grain” pārstāve Rita Stasiloviča atzīst, ka pie iepakojuma radīšanas daudz piedomāts, lai tas būtu ne tikai dabīgs un acij tīkams, bet arī saturētu zīmīgu informāciju gan par produktu, gan Latviju. “Iepakojumu radījuši Latvijas labākie dizaineri, pārdomājot katru niansi, lai dizains būtu piemērots gan Latvijas tirgum, gan eksportam. Kopā ar nepieciešamo informāciju uz kastītes ir atrodami vietējā autentiskuma elementi – XIX gadsimta beigu zemnieku sētas attēls, kas balstīts uz materiāliem no valsts arhīva, kā arī caurspīdīgs lodziņš – speciāli izgriezts Latvijas valsts kontūra formā, kas ļauj redzēt graudus un liecināt par produkta izcelsmes valsti, popularizējot to ārpus robežām. Uz kastītes ir atrodamas QR-kods, kas ļauj saņemt elitāra restorāna kārdinošas receptes.”  

“Esam gandarīti par mūsu apmeklētāju lielo interesi un augsto novērtējumu izstādē Riga Food, kur piedāvājām nogaršot zaļos griķus, ļaujot apmeklētājiem iepazīt to riekstiem un saulespuķu sēklām līdzīgo garšu buķeti. Daudz stāstījām par to priekšrocībām, par griķu, kā lauksaimniecības kultūras, vairāku tūkstošu gadu seno vēsturi pasaules kontekstā un augšanas procesiem Latvijā. Vairums izstādes apmeklētāji bija pārsteigti par faktu, ka griķi tiek audzēti arī Latvijā. Pēc balsu apkopošanas esam priecīgi, ka arī iepakojuma dizains atzinīgi novērtēts, saņemot pirmo vietu attiecīgajā kategorijā. Visticamāk, tas nozīmē, ka esam visu izdarījuši pareizi. Ņemot vērā saņemtos pieprasījumus, tuvākajā laikā plānojam zaļos griķus eksportēt gan uz Baltijas valstīm, gan Eiropu, kur tie jau ir izsenis novērtēti. Patīkami, ka mūsu Latvijas produktam ārvalstu tirgū nav jāmaina izskats vai jāpielāgojas konkrētam reģionam – arī ieinteresētie izplatītāji dizainu uzskata par veiksmīgu. Esmu pārliecināta, ka šis produkts drīz iekaros lielu auditoriju un aizstās parastos brūnos, grauzdētos griķus, tāpēc turpināsim šo produktu lolot un popularizēt. Plānojam arī turpmāk piedalīties starptautiskās izstādēs.” R. Stasiloviča. 

Baltic Bio Grain izsaka pateicību visiem sadarbības partneriem, tajā skaitā Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamerai (LTRK). 

“Mana Ģimene” produkcija jau pieejama šādās tirdzniecības vietās: “Lāči” veikalos, universālveikalā “Stockmann”, “Sena Bode” veikalos, “8life.lv., kā arī drīzumā Rimi zemnieku lauku labumu veikalos „Klēts”, “Biotēka” un citās tirdzniecības vietās Latvijā. 

Kā jau zināms, no 4. līdz 7. septembrim izstāžu centrā Ķīpsala notika ikgadējā izstāde Riga Food 2019, kurā piedalījās vairāk nekā 700 uzņēmumu no 30 valstīm.

Autors: Baltic Bio Grain

13.09.2019.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.