8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Ik gadu Baltijas jūras piekrastē tiek atrasti ievainoti dzīvnieki!

 

Ik gadu Baltijas jūras piekrastē tiek atrasti arvien vairāk cilvēka darbību rezultātā cietuši putni un roņi, kā arī vairāk nekā 20 nomaldījušies vai novārguši roņu mazuļi. Līdz šim par šādiem dzīvniekiem rūpes ir uzņēmies Lietuvas Jūras muzejs, lai arī tam nav atbilstošu telpu un apstākļu dzīvnieku aprūpei un rehabilitācijai. Tūroperators “Novatours” sadarbībā ar Lietuvas Jūras muzeju uzsāk līdzekļu vākšanas kampaņu moderna Baltijas jūras dzīvnieku rehabilitācijas centra izveidei. 

“Esam Baltijas valstīs lielākais tūroperators, un šis status uzdod mums ne tikai rūpes par savu biznesu un klientiem, bet arī aicina lūkoties pēc partneriem, ar kuriem kopā mēs varam veidot vērtīgas un ilgtspējīgas sadarbības. Mums ir svarīgi sniegt ieguldījumu apkārtējās vides aizsardzībā, iesaistīties sociāli nozīmīgos projektos un palīdzēt spodrināt visu trīs Baltijas valstu tēlu. Esam patiesi gandarīti par šo jauno sadarbību ar Lietuvas Jūras muzeju,” norāda uzņēmuma vadītāja Audrone Keinīte (Audronė Keinytė).

Baltijas valstu kopējā krasta līnija ir vairāk nekā 4000 kilometru gara, bet šobrīd nevienā no valstīm nav atbilstošas vietas, kur jūras dzīvnieki varētu gūt nepieciešamo aprūpi, lai varētu atgriezties un būtu spējīgi izdzīvot to dabiskajā vidē. Par Baltijas jūras roņiem rūpes uzņemas Polijā vai Vācijā. 

“Attīstot zvejniecību un citas aktivitātes Baltijas jūrā un tās piekrastē, mums ir jāuzņemas atbildību par ietekmi, ko ar savām darbībām, nodarām Baltijas jūras iemītniekiem. Lietuvas Vides ministrija un Lietuvas Jūras muzejs jau ir snieguši vērā ņemamu materiālu ieguldījumu rehabilitācijas centra būvniecībai, bet tikai ar šiem līdzekļiem nav pietiekami, ir nepieciešami vēl, tāpēc mēs vēlamies aicināt Baltijas valstu iedzīvotājus iesaistīties moderna jūras dzīvnieku rehabilitācijas centra izveidē,” skaidro A.Keinīte.

Lietuvā bāzētais tūroperators “Novaturas” ar tā filiālēm Latvijā (“Novatours”) un Igaunijā (“Novatours”) šo projektu realizēs visās Baltijas valstīs. Uzņēmuma klientiem, iegādājoties ceļojumu tiešsaistē vai uzņēmuma birojā, būs iespēja iespēja brīvprātīgi atbalstīt Baltijas jūras dzīvnieku rehabilitācijas centra būvniecību EUR 3, 5 vai 10 apmērā. Visi iegūtie līdzekļi tiks pārvirzīti Lietuvas Jūras muzejam.

“Mēs par šo projektu informēsim tūrisma kopienu, savus klientus, kā arī kopā ar Lietuvas Jūras muzeju esam plānojuši izglītojošus pasākumus. Tāpat mēs aicināsim arī citus uzņēmumus iesaistīties šajā iniciatīvā. Baltijas pelēkie roņi ir reta un apdraudēta suga. Šādi roņi Baltijas jūrā dzīvo jau vairāk nekā 10 000 gadu, un visi kopā mēs varam palīdzēt tiem justies labāk savā dabiskajā mājvietā,” aicina uzņēmuma vadītāja.      

Par projektu:

Ik gadu arvien palielinās Baltijas jūras dzīvnieku un putnu skaits, kam ir nepieciešam palīdzība. Līdz šim rūpes par ievainotiem, novārgušiem vai apmaldījušamies dzīvniekiem ir uzņēmies Lietuvas Jūras muzejs kaut arī tam nav atbilstošu telpu un aprīkojuma. Lai varētu palīdzēt iespējami vairāk jūras iemītniekiem, ir uzsākta Baltijas jūras dzīvnieku dzīvnieku rehabilitācijas centra būvniecība.

Autors: Novatours

03.10.2019.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.