1.1 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Ķīnas koronavīruss sasniedzis arī Vāciju un Kanādu!

 

Inficēšanās ar Ķīnas jauno nāvējošo koronavīrusu apstiprināta arī Vācijā un Kanādā, pavēstījušas abu valstu atbildīgās veselības jomas amatpersonas.

Vācijas dienvidu federālās zemes Bavārijas veselības iestādes pirmdien apstiprinājušas valstī pirmo Ķīnas jaunā nāvējošā koronavīrusa gadījumu.

“Vīrietis Štarnbergas apgabalā ir inficēts ar jauno koronavīrusu,” paziņoja Bavārijas Veselības ministrijas preses sekretāre, piebilstot, ka pacients atrodas novērošanā izolatorā.

Ministrija nesniedza sīkākas ziņas par to, kā pacients inficējies, bet informēja, ka viņš ir “medicīniski labā stāvoklī”.

Francija bija pirmā Eiropas valsts, kuru skāra šī koronavīrusa uzliesmojums, un tur ir reģistrēti trīs zināmi infekcijas gadījumi. Visi trīs Francijā reģistrētie nesen bija apmeklējuši Ķīnu un ir ievietoti izolācijā.

Vācija ir ieteikusi saviem pilsoņiem izvairīties no braucieniem uz Ķīnu, kā arī apsver savu pilsoņu evakuāciju no vīrusa uzliesmojuma epicentra – Hubei provinces Uhaņas pilsētas.

Arī Kanādā gūts apstiprinājums par pirmo gadījumu, kad notikusi inficēšanās ar nāvējošo Ķīnas koronavīrusu, pirmdien pavēstīja veselības jomas amatpersonas. 

Pacients, kuram konstatēts koronavīruss, ir kāds 50-60 gadus vecs vīrietis, kurš 22.janvārī ieradies Toronto no Ķīnas pilsētas Uhaņas, kur izraisījies jaunā vīrusa uzliesmojums.

Pacients tiek ārstēts slimnīcā Toronto, kur viņš atrodas izolatorā.

Ar vīrusu, domājams, inficējusies arī pacienta dzīvesbiedre, kas ceļojusi kopā ar viņu. Sievietes gadījums tiek uzskatīts par “iespējamu”, kamēr nav gūts galīgais apstiprinājums no nacionālās laboratorijas Vinipegā, apliecināja amatpersonas.

Kopumā Kanādā tiek novēroti 20 cilvēki.

Ķīnā vīrusa izraisīto nāves gadījumu skaits sasniedzis 106, otrdien pavēstīja varasiestādes.

Uhaņā kopš ceturtdienas noteikta karantīna un nolemts steidzami uzcelt vēl divas slimnīcas, katru ar aptuveni 1000 gultasvietām. 

Ķīnas valdība ir noslēgusi no ārpasaules arī citas pilsētas Hubei provincē.

Ķīnas prezidents Sji Dzjiņpins sestdien atzina, ka sakarā ar jaunā koronavīrusa straujo izplatību valsts nonākusi smagā situācijā.

Autors: nozare.lv
28.01.2020.
 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.