1.7 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Konkursa “Ineses Galantes talanti” laureāti uzstājās Rīgas pilī (+FOTO)

 

Konkursa “Ineses Galantes talanti” laureāti tradicionāli saņem ielūgumus piedalīties spilgtos muzikālos notikumos, kurus organizē Ineses Galantes fonds, kā arī citos prestižos pasākumos Latvijā un aiz tās robežām. 31.janvārī Latvijas Valsts prezidenta rezidencē notikušajā svinīgajā pieņemšanā par godu ikgadējās akcijas “Meklējam sirdsmāsiņu” finālam, kuru organizē Rietumu Bankas labdarības fonds, piedalījās konkursa “Ineses Galantes talanti” iepriekšējo gadu uzvarētāji Arnita Lipska (saksofons), Artūrs Žurbins (klavieres) un Sonja Misina (marimba). 

​Konkursa laureāti jau ir sevi pārliecinoši pieteikuši klasiskās mūzikas vidē, taču turpina​ neatlaidīgi strādāt un profesionāli pilnveidoties. Stāstot par​ radošo darbību, viņi uzsver, cik svarīgs bija konkursa “Ineses​Galantes talanti” atbalsts.  

“Lai varētu radoši attīstīties, ir svarīgi nemitīgi doties uz priekšu. Tādēļ es ar prieku piedalos dažādos koncertos un meistarklasēs. Dalība Ineses Galantes konkursā man bija zināms izaicinājums, uzvara pavēra neskaitāmas iespējas koncertēt. Priekšnesums 31.janvārī Rīgas pilī notikušajā pasākumā, nenoliedzami, bija vērtīga pieredze. Šī uzstāšanās sniedza daudz pozitīvu emociju,” pastāstīja saksofoniste Arnita Lipska. 

Galerija

Konkurss “Ineses Galantes talanti” laureāti tiecas uz izcilību arī akadēmiskajā jomā. Talantīgais Latvijas pianists Artūrs Žurbins pēc piedalīšanās konkursā iestājās Cīrihes Mākslas universitātē, slavenā profesora Konstantīna Šcerbakova klasē. Jaunais izpildītājs ir uzstājies ar koncertiem dažādās Šveices pilsētās. 

“Piedalījos IX International Summer Piano Academy Engadin meistarklasēs, kas pavēra man iespēju spēlēt koncertos. Šovasar plānoju izmēģināt spēkus vairākos vērienīgos konkursos,” pastāstīja Žurbins, piebilstot, ka uzstāšanās Valsts prezidenta klātbūtnē ikgadējās akcijas “Meklējam sirdsmāsiņu” svinīgajā finālā bija svarīgs notikums. “Nākotnē ceru turpināt sadarbību ar Ineses Galantes fondu, jo piedalīšanās šīs radošās komandas organizētajos koncertos ir liels gods,” viņš uzsvēra. 

Emīla Dārziņa mūzikas skolas septītās klases audzēkne, perkusioniste un balerīna Sonja Misina pēc uzvaras konkursā “Ineses Galantes talanti” 2019.gadā ne tikai pārsteidza klausītājus ar debiju Jūrmalā notiekošajā festivālā “Dzimuši Latvijā”, kur kopā ar mammu, koncertmeistari Ievu Šmiti izpildīja Raimonda Paula skaņdarbu Intermeco, bet arī kļuva par Latvijas profesionālās ievirzes mūzikas izglītības iestāžu izglītības programmas “Sitaminstrumentu spēle” konkursa laureāti. 

“Uzstāšanās Latvijas prezidenta rezidencē man bija ļoti satraucošs notikums! Bet Inesei Galantei un konkursa žūrijai esmu ļoti pateicīga par to, ka viņi novērtēja mana izpildījuma interpretāciju un dāvāja iespēju sevi izteikt,” par savām sajūtām stāsta Sonja. 

“Rietumu Bankas labdarības fonds atbalsta konkursu “Ineses Galantes talanti” jau daudzus gadus, no tā pašiem pirmajiem soļiem. Un mēs ar lielu uzmanību un interesi sekojam, kā tas attīstās, aug tā popularitāte un palielinās ietekme. Iepriekšējo gadu laureāti šodien uzstājas prestižajās skatuvēs, turpina mācīties pie labākajiem pedagogiem. Novēlām viņiem izcilus panākumus un spilgtu profesionālu karjeru!

Mūs priecē, ka šis konkurss palīdz jaunajiem cilvēkiem izpausties, attīstīt savas dotības un talantu. Ļoti svarīgi ir tas, ka tajā var piedalīties jebkurš jaunais mūziķis, neatkarīgi ne no ienākumu līmeņa, ne no savas dzīves vietas, kas var būt gan Rīga, gan tās apkārtne, gan arī kāds attālākais reģions. Visiem Ineses Galantes konkursa dalībniekiem ir vienādas, un turklāt ļoti plašas, iespējas. Tas ir būtiski gan viņiem pašiem, gan arī visiem mūsu valsts jauniešiem, jo palīdz gūt pārliecību savos spēkos un nākotnes panākumos!” – stāsta Arkādijs Suharenko, Rietumu Bankas labdarības fonda padomes priekšsēdētājs.

Konkurss “Ineses Galantes talanti” notiks divās kārtās: pirmajā kārtā žūrija vērtēs dalībnieku video pieteikumus – šis formāts noteiks, kuri izpildītāji iekļūs finālā un cīnīsies par konkursa balvām. Konkursa finālisti tiks paziņoti 25.martā. No 1.aprīļa projekta oficiālajā vietnē sāksies publikas balsojums, kas noteiks uzvarētāju nominācijā “Publikas simpātija”. Konkursa otrais, noslēguma posms un laureātu apbalvošana notiks maijā. 

Plašāk konkursa noteikumi lasāmi oficiālajā vietnē www.inesesgalantestalanti.lv 

Autors: Ineses Galantes talanti 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.