1.7 C
Rīga
otrdien, 23 aprīlis, 2024

Auto, kurš neatstās vienaldzīgas pat dāmas – Porsche Taycan (+VIDEO)

 

Izdzirdot vārdu Porsche, domāju vienaldzīgo nav arī dāmu vidū.  Nav jābūt auto ekspertam vai profesionālim, lai tev būtu savs viedoklis par Porsche zīmolu. Un mans personīgais skatījums uz šīs markas auto ir vairāk nekā pozitīvs. Tāpēc uz jautājumu “Vai vēlies doties un pavadīt 3 dienas lieliskajā Prāgā un apmeklēt jauno Porsche Taycan prezentāciju?” ir tikai viena atbilde – “Jā!”. 

Pagājušā gada nogalē devāmies ceļā kopā ar dažiem pārstāvjiem no Latvijas mediju vides. Pasākums ir ar plašu mērogu, šajās dienās uz prezentāciju Prāgā ieradās mediju pārstāvji, “influenceri” un arī klienti no austrumu un Dienvideiropas, kopumā no 26 valstīm. Spriežot pēc dāmu līdzpaņemtās bagāžas lieluma, liekas, ka esam kaut ko palaiduši garām ielūgumā, un mani sāk piemeklēt raizes, kas vismaz reizi mūžā ir piemeklējušas ikvienu sievieti – ko vilkt mugurā….

Video

Ierodamies Mama’s Shelter dizaina viesnīcā, kas ir svaigi izremontēta un iekārtota moderni, krāsaini, hipsterīgā stilā. Starp citu, dodoties uz Prāgu (un ne tikai, kopumā jau 7 valstīs), iesaku apsvērt kā iespēju apmesties, laba cenas un komforta, vietas attiecība.  Viesnīcā ir jūtams stilīgo, moderno un pašpārliecināto influenceru “burziņš”  dažādāko nacionalitāšu pārstāvju sastāvā. Viennozīmīgi publika atšķiras no ierindas žurnālistu pārstāvjiem. 

Prāgas biroja Porsche komanda, kas ir iesaistīta pasākuma organizēšanā, izskatījās pamatīgi iespringusi, lai varētu nodrošināt visus viesus ar vajadzīgo informāciju un organizēšanu. Kopējais viesu skaits ir tik liels, ka ir piepildītas trīs lielas viesnīcas. 

“Welcome” dzērieni viesnīcas bārā vakarā, Porsche mārketinga virzītājspēka uzruna, balvas izsludināšana par populārāko sociālo tīklu postu, tā mums noslēdzas pirmais vakars Prāgā. Nākamo dienu veltam pastaigai pa Prāgas centru un vakarā sekos gaidītais pasākums “Elektriska sirds, Porsche dvēsele”.

Galerija

“Let the party begin!” * – ar šādu saukli varētu uzsākt šo vakaru. Viesnīcas foajē ir pārpildīts ar viskrāsaināko publiku – no dāmām vakarkleitās līdz skūtiem puišiem ar dažādu krāsu zeķēm. Pasākuma organizatoram pienākas žetons, par to,  ka ziemas vakarā dāmām, kuras ir ieradušās plānās vakarkleitās ar kailiem pleciem un kājām, tiek sagādāts atsevišķs taksis. Pārējos viesus sēdina vecos izdekorētos padomju laika autobusos, ar aizklātiem logiem un ved mūs nezināmā virzienā. Autobusā mūs sagaida vareni aktīvi un muzikāli animatori, kas mēģina iesildīt publiku un oficiante, kas cienā ar trifeļu garšas popkornu un šampanieti. Katram pasažierim rokā pa Mumm pudelei, un brauciens paiet uz jautras nots. Kurp braucam nav ne mazākās nojautas un vēl jo labāk, pilnībā ļaujamies piedzīvojumam. Publika aktīvi filmē autobusā notiekošu un jau dalās ar informāciju savos kanālos. Kārtējo reizi secinu, ka mūsdienās informācijas apmaiņa notiek ļoti strauji. 

Nonākam kaut kādā industriālā celtnē, energo rūpnīcā. Autobuss pēc autobusa ved viesus. Un Taycan svētki var sākties! #SoulElectrified #TaycanPrague

Smalks serviss, atkal bonuss orgkomandai, lai nebūtu jādrūzmējas garderobē rindās, viesi savus mēteļus var atstāt autobusā, un tos personāls nogādā garderobē.

Ieejam telpā un drīz vien sākas priekšnesums – horeogrāfija, speciāli tērpi, dzīvi vilki un zirgs, klasiskā mūzika stīgu instrumentu dzīvajā izpildījumā. Tēma šķiet par dzīvu būtņu rašanos uz Zemes, kaut kas pirmatnējs, acīmredzot tiek savīta ideja ar pirmo elektroauto Porsche auto ģimenē. Sēžot pašā priekšā, kādā brīdī pavīd doma vai vilki ir paēduši…  Priekšnesumam beidzoties, tiekam vesti pa tumšu, aukstu koridoru, kamēr nonākam lielā svinību telpā. Kaut kur klejo oficianti ar austerēm, līdz kurām mēs netiekam lielā viesu skaita dēļ, un šampanieti. Lūgto viesu ir ļoti daudz. Saviesīgas sarunas, uzkodas, mūzikas priekšnesumi un gaidīšana. Laiks iet, cilvēki uzkavējas rindās pie bāra, bauda muzikālos un deju priekšnesumus, bet galvenais jautājums paliek aktuāls, vai šodien rādīs jauno automašīnu Porsche Taycan, kur viņa atradīsies, jo spriežot pēc telpu plāna, nevar saprast, kur auto vispār varētu parādīties, un cilvēki turpina minēt. Intriga ir ievilkusies ….Telpas galā uz paaugstinājuma darbojas milzīga pavāru komanda, kas izskatās ļoti aizņemta gatavojot uzkodas un siltos ēdienus. Bāros var pasūtīt augstākās klases alkoholiskos dzērienus. 

Izsmalcināti ēdieni, šampanietis un kokteiļi kā jau zīmolam pienākas. 

Finālā jau trešajā telpā sākās akrobātiski šovi, profesionāli dejotāji un akrobāti, aizraujošs šovs ļoti augstā mākslinieciskā sniegumā. Porsche Taycan pirmā elektroautomobiļa prezentācijas priekšspēle ir ievilkusies, tā sagaidīšanai viesi tiek lutināti ar mākslinieciskiem baudījumiem. Šova laikā griestos var pamanīt aizdomīgu metāla konstrukciju, kas vērīgākajiem skatītājiem sniedz atbildi, ka auto nolaidīsies no griestiem. Tā arī notiek, balta skaistule nolaižas un otra skaistule iebrauc pa sānu vārtiem. Laiks fotogrāfijām, pašbildēm un salona izpētei.

Bail pat iedomāties, cik liels budžets ir iztērēts šāda līmeņa pasākuma nodrošināšanai, taču Porsche tas piestāv. Paldies Porsche, bija prieks būt šai brīdī kopā ar jauno Taycan.

Foto iespaidiem no notikuma vietas mūsu lasītājiem. 

Kas tad slēpjas zem šīs skaistules motora pārsega?

Elektriska sirds, Porsche dvēsele.

Akumulators, kur glabājas skudriņas

Taycan Turbo S

26,9 kwh/100 km

CO2   g/km

Taycan iemieso mantojumu, kas atspoguļojas jaudā. Visjaunākā piedziņas tehnoloģija nodrošina jaudu, ko var vairākkārt atkārtot: divi pastāvīgo magnētu sinhrondzinēji (PSM) ar īslaicīgo jaudu līdz 560 kW (761 ZS), izmantojot „Launch Control” (braukšanas uzsākšanas vadība), 2,8 sekundēs katapultē Taycan Turbo S no 0 līdz 100 km/h. 

Kabelis ar sapņu piepildīšanas jaudu

Porsche dvēsele nozīmē veiktspēju. Visādā ziņā. Taycan pierāda, ka pat uzlādējot tā 800 voltu arhitektūra nodrošina līdz 270 kW uzlādes jaudu. Optimālos apstākļos¹ automobili piecu minūšu laikā var uzlādēt, lai nobrauktu līdz 100 km (WLTP dati), un Taycan ir vienmēr gatavs tam, par ko autovadītājs ir domājis visu dienu, — braukšanai.

¹ Optimālie apstākļi: kombinētās uzlādes sistēmas (CCS) ātrās uzlādes stacija ar >270 kW, >850 V, akumulatora temperatūra 30–35 °C un sākotnējais uzlādes stāvoklis 5 %.

Displejs, kas ataino emocijas

Porsche Advanced Cockpit automobilī Taycan ir raksturīgas inovatīvas tehnoloģijas, un tas piedāvā līdz pat četriem displejiem. Pilnīgi digitālais izliektais displejs atrodas tieši braucēja redzeslokā. Bet tas, kas tiešām atšķir Taycan, ir sajūta pie stūres: pazīstamais Porsche kopā ar jūsu neapturami straujajiem sirdspukstiem.

Tehnisko rādītāju avots: Porsche Latvija oficiālās tīmeklā vietne www.porsche.lv

Autors: Vita Ozoliņa speciāli Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.