3.2 C
Rīga
otrdien, 23 aprīlis, 2024

Donalda Trampa kampaņa sūdz tiesā “New York Times” par neslavas celšanu (+VIDEO)

 

ASV prezidenta Donada Trampa kampaņas štābs trešdien par neslavas celšanu iesūdzējis tiesā laikrakstu “New York Times” saistībā ar bijušā atbildīgā redaktora Maksa Frankela publikāciju, kurā apgalvots, ka vēlēšanu štābam bijusi vienošanās ar Krieviju, lai 2016.gada vēlēšanās sakautu demokrātu kandidāti Hilariju Klintoni.

Laikraksts apzināti publicējis melīgus un neslavu ceļošus apgalvojumus, savās slejās ievietojot viedokļrakstu, ka vēlēšanu štābam bijusi “plaša vienošanās ar Vladimira Putina oligarhiju”, lai sakautu Klintoni, teikts organizācijas “Donald J. Trump for President Inc.” prasībā Ņujorkas štata tiesai.

Prasībā laikraksts vainots par Frankela 2019.gada marta publikāciju “Īstais Trampa-Krievijas “dots pret dotu””, kurā teikts, ka darījumā paredzēts “dots pret dotu” – palīdzība kampaņā pret Klintoni apmaiņā pret jaunu, prokrievisku ārpolitiku.

Frankels bija laikraksta atbildīgais redaktors no 1986. līdz 1994.gadam.

Kā teikts prasībā, laikraksta reportieri apstiprinājuši šo apgalvojumu nepatiesumu, tomēr izdevums tos publicējis, “savas ekstrēmās neobjektivitātes un naida pret šo kampaņu dēļ un aiz laikraksta aizrautības nepiedienīgā veidā ietekmēt 2020.gada prezidenta vēlēšanas”.

Iesniedzot prasību, kampaņas štābs vēlas atgūt zaudējumus, panākt, ka publiski tiek apliecināta patiesība, pienācīgi informēti laikraksta lasītāji un pārējā pasaule.

Video

Autors: nozare.lv
 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Iepriekšējais rakstsDieviete.lv Atziņa 1015
Nākamais rakstsDieviete.lv Atziņa 1016