7.5 C
Rīga
trešdien, 8 maijs, 2024

Smiltenes pusē manītas Brūnā lāča pēdas!

 

Dieviete.lv saņēma ziņu no kāda lasītāja, ka Smiltenes pusē ir manītas Brūnā lāča pēdas, precīzāk Brantu pagastā. 

Nesen ziņots, ka arī “Latvijas valsts mežu” pārstāvis Ķirbižu meža masīvā Limbažu novadā redzējis no ziemas miega atmodušos lāci.Lāci ir pamanījis mežkopības meistars Rūdolfs Rubezis, braucot pa meža ceļu Ķirbižu meža masīvā. Automašīnai tuvojoties, ķepanis steigšus ieskrējis dziļāk mežā.

“Domāju, ka dzīvnieks varētu būt pērnā gada mazulis, jo augumā bija pavisam neliels. Iespējams, lācēna māte atradās kaut kur netālu. Šis ir pirmais ķepainis, ko esmu skatījis, tā teikt, vaigā. Iepriekš redzēti tikai lāča pēdu nospiedumi,” komentēja Rūdolfs Rubezis.

Šis ir laiks, kurā lāči mostas no ziemas miega. Kalvenē, kur ir Rīgas zoodārza filiāle “Cīruļi”, lāči pamodās jau janvāra sākumā! Lai gan Latvijā mostas pavasaris, barības vielu dabā vēl nav tik daudz, tāpēc lāči spiesti pārvietoties daudz plašākā teritorijā, meklējot ko ēdamu. Dieviete.lv atgādina, ka katrs savvaļas iemītnieks ir dabai nozīmīgs, tādēļ, dzīvniekus un putnus nevajag aiztikt vai kā citādi traucēt. Lielo dzīvnieku uzbrukumi cilvēkiem Latvijā notiek ļoti reti! Vairumā gadījumu dzīvnieki cenšas izvairīties no cilvēkiem un šie uzbrukumi ir paša cilvēka provocēti.

Dieviete.lv atgādina, ka piektdienas rītā, 20.martā iestājies astronomiskais pavasaris!

Dieviete.lv aculiecinieka foto:

 

Ja Tev ir foto vai video ar kādu interesantu notikumu, kuru, tavuprāt, mums vajadzētu publicēt, tad sūti to uz Dieviete.lv redakcijas e-pastu dieviete@dieviete.lv un mēs to izskatīsim. Būsim priecīgi saņemt arī kādus pieredzes stāstus, ceļojumu aprakstus, pārdomas par aktuāliem notikumiem pasaulē un sievietes dzīvē. Mums rūp tavs viedoklis! 

Autors: Dieviete.lv

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.