1.1 C
Rīga
otrdien, 19 marts, 2024

Patiess stāsts: Covid-19 diagnoze apstiprinās! (2. daļa)

 

Trešdien runājām ar Juri (vārds mainīts), kurš pēc atgriešanās no Dienvidamerikas, konstatēja temperatūras strauju paausgtināšanos. Juris bija atbildīgs un palika mājās, kā arī nodeva analīzes. Vakar noskaidrojās, ka viņam konstatēta saslimšana ar Covid-19. Dieviete.lv redakcija atkārtoti sazinājās ar Juri, lai aprunātos par  esošo situāciju.

Kā jums ieteica rīkoties pēc rezultātu saņemšanas?

Man ir jāturpina atrasties karantīnā līdz atkārtotām analīzēm, kas būs 7. un 8. aprīlī. Tātad, ja tās abas analīzes būs negatīvas, tad tas nozīmēs, ka es esmu vesels un varēšu doties mājās.

Kad man vēlreiz pārjautāja, kādi man ir simptomi, tad teicu, ka man principā temperatūra jau ir pārgājusi un ir normāla (36,6), klepus arī praktiski pārgājis un ir pavisam nedaudz. Nekāda specifiska ārstēšana man šobrīd nav, man ir jādzer vitamīns C, un arī tad, kad man paziņoja analīžu rezultātus, tad man teica, ka par ārstēšanos man ir jāsazinās ar ģimenes ārstu, kurš man arī organizēs atkārtotās analīzes jau minētajā 7. un 8. datumā.

Cik ātrā laikā jums paziņoja, ka esat saslimis ar Covid-19?

Man teica, ka var paiet 24-72 stundas, bet pagāja 48 stundas.

Vai izņemot C vitamīnu dzerat vēl kādus medikamentus?

Nē, citus medikamentus nelietoju, bet dzeru tējas un lietoju daudz šķidruma.

Runājot par simptomiem, cik saprotu, tad jums to praktiski vairs nav, bet kā ir ar papildus nogurumu? Vai varētu teikt, ka nogurums ir izteiktāks kā parasti?

Jā, neliels nogurums vēl ir jūtams.

Mūsu pagājušajā sarunā jūs teicāt, ka svētdien ieradāties Latvijā un pirmdien jau parādījās temperatūra. Vai temperatūra jau sākotnēji bija augsta vai arī tā palielinājās pakāpeniski?

Uzreiz kā es pirmoreiz mērīju man bija 38,4. Visu dienu viņa arī tā turējās. Naktī man bija jau 38,8 grādu temperatūra. Nākamajā dienā (otrdien) bija zem 38 grādiem, 37,7 aptuveni. Trešdien man bija jau normāla temperatūra 36,6. 

Kā turpmāk saņemsiet pārtiku? 

Man turpinās atnest paciņu pie durvīm, sieva ir atvedusi jau otro paciņu, ar pārtiku. Problēmu nav arī ar sadzīves lietām. 

Kā jūs šajā laikā pavadāt brīvo laiku, strādājat no mājām vai atpūšaties?

Cenšos atpūsties, bet ir arī daudz dažādu darbu, kurus varu izdarīt no mājām, kas arī aizņem visai daudz mana laika. Saņemu arī ļoti daudz telefona zvanu, jo visi raksta un jautā par manu veselību. Varu teikt, ka saziņa ar draugiem un ģimenes locekļiem, kuri seko līdzi un uztraucas, aizņem lielu daļu mana laika. 

Kā tuvākie uz šo ir reaģējuši?

Uz pašu rezultātu viņi jau bija gatavi, jo varbūtība, ka esmu saslimis, es domāju, bija visai liela pie tādiem simptomiem. It sevišķi tādēļ, ka man diezgan ātri paaugstinājās temperatūra līdz teju 39 grādiem. Man pašam jau sākotnēji bija aizdomas, ka tas ir kaut kāds vīruss. Kāds tieši, kamēr nav apstiprināts, nevarēju pateikt. Bet gan es, gan tuvie cilvēki bija tam gatavi. 

Kā jūs pats šobrīd jūtaties?

Es teiktu, ka man diezgan ātri pārgāja simptomi, domāju, ka salīdzinoši vieglā formā. Ja nekas nemainīsies, tad man būs paveicies šo jauno slimību, kura satriekusi visu pasauli, noslimot visai ātri un es pat esmu varbūt priecīgs par to, ka es noslimošu, jo cik saprotu, tad ir lielāka varbūtība, ka man būs izveidojusies imunitāte pret šo vīrusu un varbūtība saslimt atkārtoti būs mazāka. 

Jums varbūt ārsts teica, kuri varētu būt citi simptomi, kuri varētu vēl parādīties?

Nē, man teica, ka, ja kaut kas parādās, tad jebkurā gadijumā man ir jāsazinās ar ģimenes ārstu. Ja man parādās apgrūtināta elpošana, tad ir jāzvana uz 113, bet ar citiem jautājumiem vajadzētu griesties pie ģimenes ārsta. 

Vai sekojat līdzi ziņām internetā?

Jā! Es internetā sekoju līdzi jaunākajām ziņām. Skatos cik ir saslimušie, skatos arī statistiku pasaulē un secinu, ka viss izskatās ļoti, ļoti skumji. 

Kā turpmāk tiks uzraudzīta jūsu veselība? 

Ģimenes ārste man teica, ka viņa organizēs atkārtotās analīzes. Pārbaudes man veiks mājās un tikai pēc testiem būs zināms, vai esmu vesels vai nē, Ja būšu vesels, tad varēšu doties mājās. Līdz tam laikam es arī neplānoju iziet ārpus dzīvokļa. 

Jūs teicāt, ka bijāt devies ceļojumā un droši vien, jūs tur devāties kādā kompānijā?

Jā, ar diviem draugiem.

Vai viņi ietur kādu izolācijas periodu?

Jā, viņi arī ievēro pašizolāciju.

Vai šie draugi arī ir veikuši analīzes?

Viņi līdz šim nav veikuši analīzes. Es ar viņiem katru dienu sazinos un pārjautāju kā viņi jūtas. Viņi nav veikuši analīzes, tapēc, ka viņiem nebija paaugstinājusies temperatūra, bet viņiem bija iesnas un nelielas kakla sāpes. Bez temperatūras viņi negribēja braukt un nodot analīzes. Es par šo faktu izstāstiju arī epidemilogam, kurš man paziņoja par rezultātiem, un viņa pajautāja man draugu vārdus, uzvārdus un kontaktus, lai varētu ar viņiem sazināties. Cik ziņu, viņa sazinājās ar viņiem un viņi šodien arī nodeva analīzes.

Draugiem uzzinot, ka jums ir pozitīvs Covid-19, viņi neplānoja uzreiz iet pārbaudīties?

Jā, viņi jau iepriekš teica, ka gadījumā, ja man būs pozitīvs Covid-19, tad viņi arī noteikti ies pārbaudīties, jo, ļoti iespējams, viņiem arī būs šāds rezultāts.

 

Ja Tev ir foto vai video ar kādu interesantu notikumu, kuru, tavuprāt, mums vajadzētu publicēt, tad sūti to uz Dieviete.lv redakcijas e-pastu dieviete@dieviete.lv un mēs to izskatīsim. Būsim priecīgi saņemt arī kādus pieredzes stāstus, ceļojumu aprakstus, pārdomas par aktuāliem notikumiem pasaulē un tavā dzīvē. Mums rūp tavs viedoklis! 

Ar viedokli vai savu pieredzi par Covid-19 vari dalīties arī komentāros! 

Autors: Dieviete.lv

27.03.2020.

Patiess stāsts: Covid-19 analīzes gaidot. Negatīvs vai pozitīvs?

 

2 KOMENTĀRI

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Iepriekšējais rakstsDieviete.lv Atziņa 1066
Nākamais rakstsDieviete.lv Atziņa 1067