1.7 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Lūdzu, paliec mājās! Latvijas mediķi uzrunā sabiedrību (+VIDEO)

 

Lūdzu, palieciet mājās!

Mazmeita atved vecmāmiņu uz slimnīcu, nepabrīdinot mediķus, ka pati pirms neilga laika atgriezusies no atpūtas tālā dienvidu kūrvietā. Pēc dažām dienām, kad terapija nelīdz, vecmāmiņai veic Covid-19 testu. Tests ir pozitīvs. Kad uzņemšanas nodaļā mazmeitai tika jautāts, vai viņa pati vai viņas vecmāmiņa bijušas ārzemēs, mazmeita meloja. Tagad mazmeitai draud kriminālatbildība. Bet ārstiem, medicīnas māsām un visiem, kas aprūpējuši vecmāmiņu, 14 dienas jābūt izolācijā. Un arī tiem, kas ar šo vecmāmiņu gulējuši vienā palātā. Un tiem, kas viņus apmeklējuši. Un tiem, ar ko apmeklētāji satikušies jau ārpus slimnīcas. Taču visvairāk ārsti ir nobažījušies par pacienti, kas uz šo palātu pārvesta no reanimācijas. Jo te jau ir runa ne tikai par karantīnu, bet par nāves briesmām. Un šis diemžēl nav vienīgais gadījums.

Tāpēc, kamēr nav ne vakcīnas, ne zāļu, labākā iespēja ierobežot vīrusa izplatību, nesaslimt pašiem un neaplipināt citus, ir palikt mājās. Lai nepieļautu Itālijas un Spānijas scenāriju, kur situācija vairs nav kontrolējama.

Paldies Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas mediķiem un personālam! #PaliecMājās

Video

#PaliecMājās

Atjēdzieties!Lūdzu, palieciet mājās!Mazmeita atved vecmāmiņu uz slimnīcu, nepabrīdinot mediķus, ka pati pirms neilga laika atgriezusies no atpūtas tālā dienvidu kūrvietā. Pēc dažām dienām, kad terapija nelīdz, vecmāmiņai veic Covid-19 testu. Tests ir pozitīvs. Kad uzņemšanas nodaļā mazmeitai tika jautāts, vai viņa pati vai viņas vecmāmiņa bijušas ārzemēs, mazmeita meloja. Tagad mazmeitai draud kriminālatbildība. Bet ārstiem, medicīnas māsām un visiem, kas aprūpējuši vecmāmiņu, 14 dienas jābūt izolācijā. Un arī tiem, kas ar šo vecmāmiņu gulējuši vienā palātā. Un tiem, kas viņus apmeklējuši. Un tiem, ar ko apmeklētāji satikušies jau ārpus slimnīcas. Taču visvairāk ārsti ir nobažījušies par pacienti, kas uz šo palātu pārvesta no reanimācijas. Jo te jau ir runa ne tikai par karantīnu, bet par nāves briesmām. Un šis diemžēl nav vienīgais gadījums. Tāpēc, kamēr nav ne vakcīnas, ne zāļu, labākā iespēja ierobežot vīrusa izplatību, nesaslimt pašiem un neaplipināt citus, ir palikt mājās. Lai nepieļautu Itālijas un Spānijas scenāriju, kur situācija vairs nav kontrolējama. Pārņemot stafeti no Belfāstas slimnīcas, esam izveidojuši šo sociālo reklāmu.Mūsu komanda: Pēteris Stradiņš, Vija Beinerte, @Dzintars Dreibergs, Valdis Celmins, Jānis Šēnbergs, Mārtiņš Rozentāls, Jānis Orbidāns, Ilze Faļkovska, Inga Pranevska, Kultfilma un Janita Veinberga. Paldies Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas mediķiem un personālam!Kam ausis dzirdēt, lai dzird: LŪDZU, PALIECIET MĀJĀS!

Geplaatst door Kultfilma op Zaterdag 28 maart 2020

Informatīvi atbalsta Dieviete.lv

 

 

Autors: Kultfilma

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.