16.4 C
Rīga
svētdien, 28 aprīlis, 2024

Lasītāja jautā: Kādēļ Saulkrastos ir ierobežotas pastaigas gar jūru? (+VIDEO)

 

Ar mums sasinājās kāda Dieviete.lv lasītāja, kuru satrauc jaunā kārtība Saulkrastos!

No 5. aprīļa stājušies spēkā jaunie likuma grozījumi, kas paredz bargākus sodus, tiem, kuri neievēro ārkārtējās situācijas dēļ noteiktos ierobežojumus. Par administratīvo pārkāpumu tagad var sodīt no 10 līdz pat 2000 eiro. Vienā no atpūtnieku iecienītākajām vietām – Saulkrastos stāvvietas jūras tuvumā ir slēgtas, arī soliņi un atpūtas stūrīši nav pieejami, bet pludmalē patrulē policija. 

Dieviete.lv lasītājas viedoklis

Manuprāt, Saulkrastu dome ir pārcentusies. Ja mēs ievērojam šos karantīnas mērus, tad tomēr jāsaka, ka daudz kur mums Latvijā ir izdevies to izdarīt un tas ir liels pluss, neskatoties uz to, ka daudz vietas ir apmeklētājiem atvērtas. Var, protams, diskutēt par to kādēļ citas vietas ir ciet un plānvedeida medicīniskā aprūpe ir apturēta. Mums nevajadzētu aizmirst to, ka tagad pakalpojumu nepieejamība, īpaši medecīnas pakalpojumu nepieejamība arī veicina mirstību, kā arī ir lielāks pašnāvību risks. Cik ilgi mēs sēdēsim četrās sienās? Labi ir tas, ka mēs varam staigāt un tas ir pareizi, ka mēs varam staigāt ģimenes lokā, vienas mājsaimniecības lokā vai sveši cilvēki, ievērojot divu metru distanci. Vīruss izpildās pilnienveida ceļā, bet kur ir problēma? Kāpēc cilvēkiem nav ļauts pastaigāties Saulkarstos gar jūru? Kādēļ tiek radīts papildus stress? Tā jau ir psiholoģiski grūtu, bet tagad vēl apgrūtināt ļaudis ar to, ka nav stāvvietu un nevar nolikt auto, normāli piebraukt pie jūras. Kāpēc? Tad visi brauks uz Jūrmalas pusi un Jūrmalā būs vēl vairāk cilvēku! Lai taču cilvēki vienmērīgi sadalās.

Kā domā tu? Vai šāda rīcība no Saulkrastu domes puses ir atbalstāma? Raksti savu viedokli komentārā!

Ja Tev ir foto vai video ar kādu interesantu notikumu, kuru, tavuprāt, mums vajadzētu publicēt, tad sūti to uz Dieviete.lv redakcijas e-pastu dieviete@dieviete.lv un mēs to izskatīsim. Būsim priecīgi saņemt arī kādus pieredzes stāstus, ceļojumu aprakstus, pārdomas par aktuāliem notikumiem pasaulē un tavā dzīvē. Mums rūp tavs viedoklis!

Video

Autors: Panorāma/Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.