11.1 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Nolemt pagarināt ārkārtējo situāciju līdz 12. maijam!

 

No 15.aprīļa atsāksies repatriācijas reisi uz Latviju, savā “Twitter” kontā pavēstījis ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

Ņemot vērā, ka valdība otrdien nolēma pagarināt ārkārtējo situāciju līdz 12.maijam, starptautiskās satiksmes ierobežojumi vēl kādu laiku būs spēkā, skaidroja Rinkēvičs.

“Daudzi no jums cerēja, ka pēc 14.aprīļa avioreisi, prāmju, dzelzceļa un autobusu kustība atjaunosies. Pagaidām, nē! Vēl neesam sasnieguši to brīdi, kad varam teikt, ka Covid-19 ir tiktāl ierobežots, lai varētu atgriezties pie normālas dzīves,” pauž ārlietu ministrs.

Organizējot atgriešanos mājup, ministrija ņems vērā veselības aprūpes sistēmas spēju, cilvēku skaitu, kā arī dažādos liegumus un ierobežojumus, ko noteikušas citas valstis.

Rinkēvičs pavēstīja, ka drīzumā tiks publicēta detalizēta informācija par datumiem un lidostām, no kurām tiks veikti lidojumi. Ministrs aicināja ņemt vērā, ka ne visi uzreiz varēs rezervēt biļetes. Priekšroka tiks dota tiem, kas patlaban ir iestrēguši ārpus Eiropas Savienības un tiem, kas atrodas ārpus valsts bez iztikas līdzekļiem vai sociālā nodrošinājuma.

Rinkēvičs solīja, ka tiks darīts viss, lai arī pārējie varētu atgriezties Latvijā, cik vien tas ātri būs iespējams.

“Tiem, kuri ilgstoši dzīvo ārpus Latvijas, lūdzu pagaidām palieciet savās mītnes valstīs. Mēs būsim priecīgi jūs satikt pēc ārkārtas situācijas beigām, taču pašlaik gan jūsu valstī, gan starptautiski ieviestie liegumi nav labākais un drošākais laiks ceļošanai,” norādīja ministrs.

Tāpat viņš atgādināja, ka, atgriežoties mājās, būs jāievēro 14 dienu pašizolācija un citi mediķu norādījumi.

Rinkēvičs uzsvēra, ka šī ir īpaša pirmssvētku nedēļa – jaunā koronavīrusa ierobežošanas dēļ jāatsakās no nodoma satikt radus, pavadīt laiku kopā ar draugiem.

“Šoreiz paliksim mājās un atcerēsimies, ka arī šis pārbaudījums reiz pāries. Jo precīzāk un visaptverošāk izpildīsim mediķu norādījumus, jo ātrāk tiksim galā ar šo sērgu,” pauž Rinkēvičs, novēlot visiem priecīgas un saulainas Lieldienas.

Kā ziņots, pēc ĀM aprēķiniem, līdz marta beigām ar repatriācijas reisiem Latvijā atgriezās aptuveni 1500 Latvijas valstspiederīgie.

Autors: nozare.lv

07.04.2020.

 
 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.