2.2 C
Rīga
trešdien, 24 aprīlis, 2024

Covid-19: Vīrietim par stingras pašizolācijas neievērošanu piemēro maksimālo naudas sodu – 2000 eiro!

 

10. aprīlī Valsts policija, pārbaudot, vai personas, kurām ir noteikta stingra pašizolācija mājās vai karantīna, nekur nedodas un uzturas savā dzīvesvietā, konstatēja personu, kura to neievēro. Kāds 1989. gadā dzimis vīrietis, kuram bija konstatēta saslimšana ar Covid-19 un noteikta stingra pašizolācija mājās, bija pametis savu dzīvesvietu un devies izbraukt ar automašīnu. Valsts policijas darbinieki par tik bezatbildīgu rīcību vīrietim piemēroja maksimālo naudas sodu – 2000 eiro.

Valsts policija nosoda šādu rīcība un atgādina, ka personām, kurām jāievēro karantīna un pašizolācija, tas arī obligāti ir jādara! Tāpat atgādinām, ka ārkārtējās situācijas laikā noteiktie ierobežojumi nav ieviesti tāpat vien. Ir jāapzinās, ka mūsu katra pieņemtie lēmumi un rīcība var ietekmēt šī brīža situāciju, pasliktinot to vai tieši pretēji – uzlabojot!

Atgādinām, ka ceturtdien valdība pieņēma papildu būtiskus lēmumus #COVID19 izplatības ierobežošanai: turpmāk Veselības inspekcija sadarbībā ar Valsts policiju un pašvaldības policiju nodrošinās kontaktpersonu karantīnas un ar Covid-19 diagnozi apstiprinātu personu, kuru veselības stāvoklis pieļauj ārstēšanos mājās, stingru pašizolācijas kontroli. #PaliecMājās

Ja tavā rīcībā ir informācija par kādu, kurš neievēro noteiktos pulcēšanās, pašizolācijas vai fiziskās distancēšanās ierobežojumus, rīkojies un zvani policijai – 110! 

Tu esi viena zvana attālumā, lai, iespējams, glābtu kāda cilvēka dzīvību un samazinātu vīrusa izplatību!

Autors: Valsts policija

13.04.2020.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.