10.3 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Pēdējā diennaktī Covid-19 noteikts vien diviem iedzīvotājiem

 

Pēdējā diennaktī Covid19 noteikts vien diviem iedzīvotājiem, tādējādi kopējais inficēto skaits valstī sasniedzis 657, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija.

Iepriekšējā diennaktī veikti 242 izmeklējumi personām ar aizdomām par Covid19, kamēr līdz šim kopumā veikti 29 018.

Patlaban 46 pacienti ir stacionēti, tajā skaitā 43 ar vidēju slimības gaitu, bet trīs – ar smagu.

Kā ziņots, skaidrojot kritumu jaunatklāto gadījumu skaitā, SPKC pārstāve Ilze Arāja pirmdien norādīja, ka pēdējā diennaktī ir samazinājies testēto apjoms, turklāt jāņem vērā Lieldienu brīvdienas un izmaiņas ģimenes ārstu darba laikos.

Kopumā Latvijā līdz šim miruši pieci pacienti, kas bija inficējušies ar Covid19 infekciju, par vēl diviem cilvēkiem, kuri miruši ārpus stacionāra, SPKC gaida pataloganatoma slēdzienu, lai noteiktu nāves cēloni.

Jau ziņots, ka Ministru kabinets otrdien lēma pagarināt Covid19 pandēmijas dēļ Latvijā izsludināto ārkārtējo situāciju līdz 12.maijam.

Veselības ministrija atgādina, ka ārkārtējās situācijas laikā ciemošanās nav atļauta, un tas attiecas arī uz svētku laiku.

Veselības ministrija uzsver, ka patlaban drošākais veids, kā pasargāt savus tuviniekus, īpaši seniorus, ir ciemiņu neuzņemšana un nedošanās ciemos. Pat, ja tas nozīmē atcelt vismīļākās vecmāmiņas satikšanu, ministrija aicina sargāt sev tuvo cilvēku veselību un šādas tikšanās atcelt.

Kā skaidro ministrijas pārstāvji, patlaban ir aizliegti jebkādi privāti pasākumi, ja tajos piedalās tie, kas nedzīvo kopā. Tas nozīmē, ka svinības vai ciemošanās pie radiem, draugiem, vecvecākiem, pasēdēšana dārzā ar kaimiņiem, svešu bērnu pieskatīšana vai jebkādi citi privāti satikšanās pasākumi, tostarp Lieldienu svinēšana, kuros iesaistīti cilvēki, kas nedzīvo kopā, ir aizliegti.

Autors: nozare.lv

14.04.2020.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.