2.2 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Jaunākajās prognozēs aprīli Latvijā prognozē vēsu

 

Ceturtdien Latvijā plosīsies stiprs vējš, nedēļas nogalē vēlreiz ieplūdīs auksts gaiss no Arktikas, un vēss laiks tagad tiek prognozēts līdz maijam, liecina meteoroloģiskā informācija.

Lai gan iepriekš prognozes vēstīja par siltu pavasari, jo tika gaidīts, ka sinoptiskā situācija pēc ziemas strauji nemainīsies un Eiropas ziemeļos saglabāsies cikloni, tagad ir skaidrs, ka cirkulācija atmosfērā ir mainījusies. Eiropas ziemeļrietumos ciklonu vietā gaidāmi anticikloni, kas Baltijas valstīm nesīs vēsu gaisu no ziemeļiem.

Caurmērā vēss laiks var saglabāties arī maijā, kad brīžiem joprojām iespējams sniegs un dažu grādu sals naktīs.

Šīs nedēļas vidū ciklons no Norvēģu jūras strauji virzīsies uz dienvidaustrumiem un pieņemsies spēkā. Tā ietekmē Latvijā naktī uz ceturtdienu pastiprināsies rietumu vējš, dienā gaidāms spēcīgs rietumu, ziemeļrietumu vējš. Vēja ātrums brāzmās daudzviet valstī var sasniegt 22-27 metrus sekundē. Vidzemē, Latgalē un Zemgalē iespējami būtiski vēja postījumi.

Tuvākajās nedēļās gaisa temperatūra naktīs daudzviet valstī pazemināsies līdz -1..-6 grādiem un maksimālā temperatūra dienas laikā dažkārt nepārsniegs +10 grādus; siltākajās pēcpusdienās termometra stabiņš pakāpsies līdz +13..+18 grādiem. Bieži spīdēs saule, reizēm gaidāms lietus, sniegs un krusa.

Autors: nozare.lv

14.04.2020.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.