9.6 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Pēdējā diennaktī Covid-19 apstiprināts vēl 9 iedzīvotājiem! (+VIDEO)

 

Pēdējā diennaktī Covid19 apstiprināts vēl deviņiem iedzīvotājiem, tādējādi līdz šim infekcija konstatēta 666 cilvēkiem, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

Iepriekšējā diennaktī veikti 878 izmeklējumi personām ar aizdomām par saslimšanu ar Covid19, kamēr Latvijā līdz šim veikti 29 896 izmeklējumi.

Pēdējās diennakts laikā arī stacionēti divi Covid19 pacienti, tomēr kopumā slimnīcās ievietoti ir 46 inficētie, no kuriem 43 ar vidēju slimības gaitu, bet trīs pacienti ar smagu slimības gaitu.

Kopumā līdz šim bijuši astoņi pacienti ar smagu slimības gaitu, savukārt no stacionāra izrakstīti ir 44 pacienti.

Kā ziņots, otrdienas preses konferencē veselības ministre Ilze Viņķele (AP) pavēstīja, ka, vadoties pēc epidemiologu un infektologu prognozēm, paredzams, ka 25.aprīlī sagaidāms Covid19 inficēšanās “pīķis”, tādēļ, neskatoties uz citu Eiropas valstu ierobežojumu mazināšanu, Latvijā tuvākajā laikā ierobežojumu mīkstināšana nav sagaidāma.

“Ja jūs dzirdat, ka austrieši vai spāņi kaut ko grasās samazināt, lūdzu, paturiet prātā, ka tie ierobežojumi, kas piemēroti viņu valstīs, ir ļoti drastiski, un ar visu atbrīvošanu un mazākiem ierobežojumiem tāpat Latvijā šis ierobežojumu apmērs vēl nesasniegs to līmeni, uz kuru tiecas Austrija un Spānija,” sacīja ministre.

Jau ziņots, ka Ministru kabinets nolēma pagarināt Covid19 pandēmijas dēļ Latvijā izsludināto ārkārtējo situāciju līdz 12.maijam.

Video

Autors: Nozare.lv/Panorāma

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.