8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Drogas ziedo roku higiēnas līdzekļus Latvijas pansionātiem un sociālās aprūpes centriem

 

Sniedzot atbalstu Covid-19 izplatības ierobežošanā, AS Drogas dāvina roku dezinfekcijas, mazgāšanas un kopšanas līdzekļus 80 Latvijas pansionātiem un sociālās aprūpes centriem. Produkti, kas patlaban ir tik ļoti nepieciešami šo iestāžu ikdienas darbā, paredzēti pansionātu darbinieku vajadzībām, netieši sargājot no inficēšanās arī galvenās riska grupas pārstāvjus – pansionātu iemītniekus.

Roku mazgāšana un dezinfekcija ir viens no efektīvākajiem veidiem, kā cīnīties pret Covid-19 izplatību, tādēļ Drogas sagatavojis 80 kastes ar produktu komplektiem, kas šonedēļ tiks piegādāti pansionātiem un ilgstošas sociālās aprūpes centriem visā Latvijā. Katrā ziedojuma komplektā ir roku dezinfekcijas līdzekļi, šķidrās ziepes, vienreiz lietojamie roku dvieļi un roku krēmi sausas, noslogotas ādas kopšanai.

“Kā liecina pasaules pieredze, saslimšana ar Covid-19 vissmagāk noris tieši gados veciem cilvēkiem. Patlaban apmeklētāji pansionātos netiek ielaisti, taču vīrusu tajos var ienest darbinieki. Nodrošinot viņus ar nepieciešamajiem roku higiēnas līdzekļiem, vēlamies parūpēties par cilvēkiem, kuru ikdienas darbs ir rūpēties par citiem, un vienlaikus sargāt no inficēšanās vecos ļaudis,” norāda AS Drogas mārketinga un sabiedrisko attiecību direktore Ilze Kirstuka-Ščeglova.

Lai ierobežotu Covid-19 vīrusa izplatību, aizsardzības pasākumi ieviesti arī visos Drogas veikalos. Darbiniekiem nodrošināti speciāli sejas vairogi; kases zona norobežota ar aizsargstikliem; veikalos izvietoti klientiem brīvi pieejami dezinfekcijas līdzekļi; vairākas reizes dienā tiek dezinficētas virsmas, ar kurām notiek biežākā saskare; no kosmētikas produktu plauktiem izņemti testeri; par drošības pasākumu ievērošanu klientiem atgādina grīdas uzlīmes, plakāti, video un audio džingli.

Savukārt Drogas sociālās atbildības projekta “Mazgā rokas pareizi!” mājaslapā www.mazgarokas.lv pieejami dažādi informatīvie, krāsojamie, video u.c. materiāli latviešu un krievu valodā, kas šajā periodā būs īpaši noderīgi izglītojošam darbam ģimenēs, mācību un medicīnas iestādēs.

Informatīvi atbalsta Dieviete.lv

Autors: Drogas

15.04.2020.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.