1.1 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

Apmeklētāju drošības dēļ festivālu “Positivus” pārceļ uz 2021.gadu!

 

Apmeklētāju drošības dēļ festivāls “Positivus”, kam bija jānotiek 17.jūlijā un 18.jūlijā Salacgrīvā, pārcelts uz 2021.gadu, savā kontā sociālajā tīklā “Facebook” paziņojis festivāla direktors Ģirts Majors.

Paziņojumā norādīts, ka ārkārtas situācijas laikā pasaule ir pilnībā mainījusies un dažādas grūtības piedzīvo ikkatrs. Tas viss notiekot laikā, kad daļa cilvēku cīnās par līdzcilvēku dzīvību. Majors uzsver, ka paziņojuma rakstīšana ir grūtākais, ko nācies darīt festivāla 15 gadu pastāvēšanas laikā.

Pēc “Positivus” rīkotāja sacītā, festivāls nevar notiks mākslinieku, mūziķu, tehniskā personāla festivālu apmeklētāju veselības drošības dēļ. “Koncerti no guļamistabām televizora vai datoru ekrānā, ballītes dzīvojamās istabās vai uz balkoniem nekad neaizstās dzīvu koncertu apmeklējuma pieredzi,” pauž Majors.

Pārvietošanās un pulcēšanās ierobežojumi visā pasaulē liek māksliniekiem atcelt koncertus, bet festivāla organizatoriem – rakstīt atcelšanas paziņojumus visu veselības un drošības labā, pauž “Positvus” organizators.

“Šīs vasaras plānotais “Positivus” mums visiem bija ļoti īpašs. Mums izdevās izveidot lielisku mākslinieku programmu un par to saņēmām nepieredzētu jūsu atbalstu, kas tieši atbalstījās biļešu tirdzniecības rezultātos,” akcentē Majors.

Viņš sola, ka tiks darīts viss, lai šī gada programmu lielā mērā varētu pārcelt uz nākamo festivālu. Patlaban notiek sarunas ar māksliniekiem un tās esot cerīgas.

Biļetes, kas jau ir nopirktas, būs derīgas uz pārcelto festivālu nākamgad, tomēr sīkāku informāciju biļešu īpašniekiem “Positivus” organizatori sola izplatīt tuvākajā laikā.

“Mēs visi -mākslinieki, menedžeri, koncertu rīkotāji – šoreiz esam vienā laivā, bet varam apliecināt, ka visi velta savas pūles, lai tieši pasākumu apmeklētāji būtu mazākie cietēji šajā situācijā. “Positivus” festivāls būs, tikai tas būs jāgaida mazliet ilgāk,” raksta Majors, aicinot cilvēkus rūpēties par savu un tuvāko veselību, būt pacietīgiem, līdzcietīgiem un palikt drošībā.

Kā ziņots, iepriekš Latvijas lielāko festivālu – “Positivus” un “Summer Sound” – organizatori pavēstīja, ka gaida turpmākos valdības lēmumus, vai vasarā festivāli varēs notikt.

Komentējot vairāku koncertu un festivālu organizētāju plānus pasākumus rīkot, pirmdien preses konferencē veselības ministre Ilze Viņķele (AP) pieļāva, ka vasaras festivāli, visticamāk, būs jāatceļ. “Negribētu būt tā ne priecīgo ziņu nesēja, tāpēc mēģināšu kombinēt – vasara būs, bet festivāli, visdrīzāk, nebūs,” sacīja ministre.

Jau vēstīts, ka no 13.marta līdz 12.maijam Latvijā saistībā ar Covid-19 pandēmiju izsludināta ārkārtējā situācija, kuras laikā aizliegti publiski pasākumi ar cilvēku pulcēšanos, tāpēc nenotiek arī virkne kultūras un izklaides pasākumu.

View this post on Instagram

[LV • swipe left ????????for ENG] Nekad vēl savas dzīves laikā neesam dzīvojuši šādā pasaulē. Ņemot vērā ārkārtējo situāciju pasaulē un Latvijā, mums ir jāpieņem sāpīgākais lēmums savā dzīvē – šī gada Positivus festivāls tiek pārcelts gadu vēlāk. Rūpējieties par savu un savu tuvāko veselību, esiet pacietīgi, līdzcietīgi un palieciet drošībā! #PaliecMājās #TiksimiesDrīz be #positivus21 • We have never experienced the world as it is right now. Regarding the situation in the world and the State of Emergency in Latvia, we had to take the hardest decision in our life – this year's Positivus festival will be rescheduled to the next year. Take care of yourself and your beloved ones, be patient, compassionate and stay safe! #StayHome #StaySafe be #positivus21

A post shared by Positivus Festival (@positivus) on

Foto: Attēlam ir ilustratīva nozīme

Autors: Nozare.lv/Dieviete.lv

21.04.2020.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.