3.8 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

Daudzi urīna nesaturēšanu nepamatoti uzskata par apkaunojumu!

 

Labs ārsts, bieži vien arī farmaceits, ir savu pacientu uzticības persona, ar kuru nereti var pārrunāt vairāk nekā ar ģimenes locekļiem. Tomēr par dažām tēmām cilvēkiem ir grūti runāt. Viena no tādām tēmām ir urīna nesaturēšana, tāpēc pacientiem būtu jāsniedz viss iespējamais atbalsts, gan uzsākot sarunu, gan piedāvājot finansiāli izdevīgākās higiēnas preces, kuras mēdz būt iekļautas valsts kompensējamo produktu sarakstā. Nereti urīna nesaturēšana iet rokrokā ar komplicētām veselības problēmām, kas pacientiem un to ģimenēm izmaksā ļoti dārgi, tāpēc cena ir būtisks aspekts. 

Daudzi urīna nesaturēšanu nepamatoti uzskata par apkaunojumu

“Cilvēki labprātāk izvēlas par šo problēmu nerunāt – tā ir delikāta un intīma, un daudzi par to kaunas. Taču nereti sievietes vieglu urīna nesaturēšanu nemaz neatpazīst un vēršas pie ārsta ar sūdzībām par šķietamiem ginekoloģiskiem sarežģījumiem. Tāpēc ārstam ir ļoti svarīgi spēt uzdot pareizos jautājumus, lai identificētu īsto sūdzību iemeslu. Savā praksē nereti saskaros ar to, ka pacientes pašas par to nerunā. Tas ir skumji, jo urīna nesaturēšana norobežo sievietes no sociālām aktivitātēm; daudzas atsakās no sabiedriskās dzīves un izvēlas palikt mājās, lai nejustos apkaunotas,” pieredzē dalās ginekoloģe Elizabete Pumpure. 

Arī vīrieti uzvedināt uz sarunu par veselību ir diezgan grūti, atzīst urologs Alvis Laukmanis: “Urīna nesaturēšana ir delikāta problēma, no kuras vīrieši kautrējas un nelabprāt attiecina uz sevi. Daudzi kļūst asociāli, izvairās iet sabiedrībā, savukārt tie, kuri tomēr iet, bet problēmu neatzīst, var radīt apgrūtinošus brīžus apkārtējiem, izplatot nepatīkamu aromātu.” 

Atbilstošu higiēnas līdzekļu lietošana var būtiski uzlabot gan pacientu un viņu ģimenes locekļu, gan līdzcilvēku ikdienu.

Jauns un finansiāli pieejams produkts Latvijas tirgū

DAILEE ir salīdzinoši jauns produkts Latvijas tirgū, kas ir iekļauts valsts kompensējamo higiēnas līdzekļu sarakstā un jau šobrīd veiksmīgi konkurē ar citiem zīmoliem, pateicoties gan nevainojamai kvalitātei, gan ievērojami zemākajam pacientu līdzmaksājumam. 

Šīs higiēnas preces ir izgatavotas pēc īpašas inovatīvas tehnoloģijas un no gaisu caurlaidīgiem materiāliem, tās ir diskrētas, pieejamas dažādos izmēros, pielāgotas ķermeņa formām un dažādām nesaturēšanas pakāpēm, neierobežojot aktīvu cilvēku kustību brīvību. Tāpat izstrādāta produktu līnija naktij vai smagas nesaturēšanas gadījumiem. Īpaši absorbējošais materiāls nodrošina ilgstošu sausuma sajūtu un aromāta kontroli.

Labākais ne vienmēr ir dārgākais

Zāļu un citu medicīnas preču iegādes kompensācijas sistēma nodrošina pacientiem iespēju saņemt noteiktu slimību ārstēšanai nepieciešamos medikamentus un līdzekļus, ko pilnībā vai daļēji apmaksā valsts. Pacientiem ir tiesības pieprasīt lētāko produktu, tomēr nereti viņi nav informēti par visiem pieejamajiem risinājumiem, tāpēc īpaši būtisks ir ārsta vai farmaceita atbalsts, piedāvājot kvalitatīvus produktus ar zemāku cenu. Ja pacientam pienākas valsts kompensācija, līdzmaksājums par DAILEE higiēnas precēm var būt divas un pat trīs reizes mazāks nekā par citu zīmolu produkciju – par demokrātisku cenu pieejamas visaugstākās kvalitātes higiēnas preces, bet ietaupītie līdzekļi var lieti noderēt citu vajadzību apmierināšanai. Šī ir jauna, lieliska iespēja dažādot tirgu un sniegt pacientiem plašākas izvēles iespējas.

Autors: Dailee

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.