12.6 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Pandēmijas dēļ uz “Oskariem” ļauj pretendēt kinoteātros neizrādītām filmām!

 

Prasība, ka filmām obligāti jābūt izrādītām kinoteātros, lai tās varētu pretendēt uz “Oskara” balvām, šogad uz nenoteiktu laiku tiek atcelta, otrdien pavēstīja Kino mākslas un zinātnes akadēmija, koronavīrusa pandēmijas dēļ veicot būtiskas izmaiņas konkursa noteikumos.

Lai filmas parastos apstākļos varētu pretendēt uz “Oskariem”, tās vismaz septiņas dienas ir jāizrāda Losandželosas kinoteātros.

Tomēr kinoteātri ASV otrajā lielākajā pilsētā ir slēgti kopš marta vidus, un nav zināms, kad tie atkal vērs durvis skatītājiem.

“Līdz turpmākiem rīkojumiem un tikai attiecībā uz 93.godalgu gada balvām kvalificējas arī filmas, ko bija plānots izrādīt kinoteātros, bet kas sākotnēji bijušas pieejamas komerciālajās straumēšanas platformās,” paziņojumā apliecināja akadēmija.

Pēdējos gados izvērsušās spraigas debates ap straumēšanas uzņēmumu, tādu kā “Netflix”, uzņemtajām filmām, kas arī pretendējušas uz “Oskariem”, ieskaitot pagājušā gada filmu “The Irishman” (“Īrs”) un 2018.gada filmu “Roma”.

Šīs filmas, lai varētu kvalificēties “Oskariem”, vispirms neilgu laiku tika demonstrētas kinoteātros, bet tad piedāvātas tīmeklī.

Akadēmija, kas tiek uzskatīta par Holivudas kino industrijas augstāko institūciju, uzstāj – tās pārliecība, ka “kino burvība” ir jābauda kinoteātros, paliek “nemainīga un nelokāma”.

“Neraugoties uz to, vēsturiski traģiskā Covid-19 pandēmija rada nepieciešamību veikt šos pagaidu izņēmumus noteikumos par kandidēšanu uz mūsu balvām,” paziņojumā skaidroja akadēmijas prezidents Deivids Rūbins un vecākā izpilddirektore Dona Hadsone.

Tiklīdz kinoteātri atkal tiks atvērti, akadēmija noteiks datumu, no kura izmaiņas noteikumos vairs nebūs spēkā, un atkal tiks atjaunotas standarta kvalifikācijas prasības.

Autors: nozare.lv

30.04.2020.

 
 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.