12.6 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Miris vēl viens Covid-19 slimnieks, bet saslimšana atklāta 12 cilvēkiem

 

Pēdējās diennakts laikā Latvijā miris vēl viens Covid-19 slimnieks, bet saslimšana atklāta 12 cilvēkiem, liecina Slimību profilakses un kontroles centra apkopotie dati.

Mirušais bijis vecumā no 50 līdz 55 un inficējies no ģimenes locekļa.

Pēdējās diennakts laikā Covid-19 testi veikti kopumā 3234 iedzīvotājiem.

Līdz šim Latvijā kopā veikti 61 120 izmeklējumi, saslimušas 870 personas, no tām 348 izveseļojušās, bet 16 mirušas.

Pēdējās diennakts laikā no jauna stacionētu Covid-19 pacientu nav bijis, bet kopā stacionāros ārstējas 34 pacienti – 32 ar vidēji smagu un divi ar smagu slimības gaitu. Kopā no stacionāra līdz šim izrakstīti 96 pacienti.

Pēdējā diennaktī Rīgā reģistrēti pieci un Valmierā trīs jauni saslimšanas gadījumi ar Covid-19. Savukārt vēl pa vienam jaunam inficētajam – Limbažu un Siguldas novados.  

Infekcija joprojām konstatēta kopumā 69 pašvaldībās, proti, Aizkraukles, Aizputes, Amatas, Alojas, Alūksnes, Alsungas, Ādažu, Babītes, Baldones, Bauskas, Beverīnas, Burtnieku, Carnikavas, Cēsu, Dagdas, Dobeles, Durbes, Engures, Garkalnes, Grobiņas, Iecavas, Ikšķiles Jelgavas, Kocēnu, Kokneses, Krustpils, Kuldīgas, Ķeguma, Ķekavas, Lielvārdes, Limbažu, Mazsalacas, Mālpils, Mārupes, Mērsraga, Ogres, Olaines, Ozolnieku, Pārgaujas, Preiļu, Priekules, Priekuļu, Raunas, Rēzeknes, Ropažu, Rūjienas, Salacgrīvas, Salaspils, Saldus, Saulkrastu, Sējas, Siguldas, Skrīveru, Smiltenes, Stopiņu, Talsu, Tukuma, Valkas, Vecumnieku un Ventspils novados, kā arī lielajās pilsētās – Daugavpilī, Jelgavā, Jēkabpilī, Jūrmalā, Liepājā, Rēzeknē, Rīgā, Valmierā un Ventspilī.

Veselības ministrija aicina nezaudēt modrību, uzsverot, ka ikviens var inficēties un tālāk inficēt citus.

“Covid-19 nav tikai gados vecu cilvēku slimība. Vairāk nekā trešdaļa inficēto Latvijā ir vecumā no 20 līdz 39 gadiem,” uzsver ministrijā, piebilstot, ka arī jauni un veselīgi cilvēki mēdz saslimt smagākā formā un Covid-19 dēļ zaudēt dzīvību.

Kā vēstīts, nākamnedēļ valdība plāno sākt pārskatīt ārkārtējā situācijā noteiktos ierobežojumus.

Ja gaidāmajās brīvdienās samazināsies jaunatklāto Covid-19 gadījumu skaits, valdība varētu diskutēt par “2×2” principa mīkstināšanu, ceturtdien preses konferencē pavēstīja veselības ministre Ilze Viņķele (AP).

“2×2” princips paredz, ka Covid-19 ierobežošanai kopā var pulcēties līdz divi cilvēki, turklāt cilvēkiem publiskajā telpā jāievēro vismaz divu metru distance.  

Nākamnedēļ, vērtējot ieviesto ierobežojumu mīkstināšanu, valdība ņems vērā datus par Covid-19 izplatību brīvdienu laikā, tādējādi, novērojot pieaugumu jaunatklāto gadījumu skaitā, ierobežojumi paliks, sacīja ministre.

Trešdien Saeimas Ilgtspējīgas attīstības komisijas sēdē Viņķele sacīja, ka Latvijas eksperti un Pasaules veselības organizācijas speciālisti rudenī prognozē Covid-19 otro vilni, vienlaikus ar gripas sezonu. “Vasara mums ir iedota sagatavošanās laikam, lai rudenī mēs būtu pielāgoti sadzīvošanai ar Covid-19 uz ilgāku laiku,” sacīja Viņķele. 

Arī Veselības ministrijas galvenais infektologs Uga Dumpis norādījis – ja vasarā varētu būt vērojama situācijas uzlabošanās, tad nākamā ziema pēc lielas daļas zinātnieku paustā varētu būt vēl grūtāka, tāpēc nepieciešami nevis īstermiņa, bet ilgtermiņa risinājumi Covid-19 ierobežošanai.

Covid-19 pārbaudes un rezultāti Latvijā – https://e.infogr.am/covid-19-parbaudes-un-pozitivie-rezultati-latvija-1h7g6kvxzzd04oy?src=embed

Autors: nozare.lv

01.05.2020.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.