11.1 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Jaunais koronavīruss var nekad nepazust!

 

Pasaules Veselības organizācija (PVO) brīdinājusi, ka jaunais koronavīruss var nekad nepazust, un aicinājusi nežēlot pūliņus, lai ierobežotu tā izplatību.

“Ir svarīgi to pateikts – šis vīruss var kļūt par vēl vienu endēmisku vīrusu mūsu sabiedrībās, un šis vīruss var nekad nepazust,” norādījis PVO eksperts Maikls Raiens.

“Es domāju, ka ir svarīgi, lai esam reālistiski, un es nedomāju, ka kāds var prognozēt, kad šī slimība pazudīs. Es domāju, ka to solīt nevar un datumu nav. Šī problēma var kļūt par ilgstošu problēmu, vai arī nē,” sacīja Raiens.

Tomēr pasaulei ir kaut kāda kontrole pār to, kā tikt galā ar šo slimību, lai gan tas prasīs milzu pūliņus, pat, ja tiks atrasta vakcīna, uzskata Raiens.

Tiek attīstītas vairāk nekā 100 vakcīnas pret jauno koronavīrusu, tostarp vairākām vakcīnām sākti klīniskie izmēģinājumi, taču eksperti uzsvēruši, ka ir grūti atrast vakcīnas, kas ir efektīvas pret koronavīrusiem.

Raiens norādīja, ka pastāv vakcīnas pret citām slimībām, piemēram, masalām, kas nav izskaustas.

PVO vadītājs Tedross Adhanoms Gebreiesuss piebilda: “Trajektorija ir mūsu rokās, un tā ir visu darīšana, un mums visiem jāpiedalās šīs pandēmijas apturēšanā.”

Raiens sacīja, ka iegūta “ļoti nozīmīga kontrole” pār vīrusu, bet norādīja, ka risks joprojām ir augts “nacionālā, reģionālā un globālā līmenī”.

Autors: nozare.lv

14.05.2020.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.