15.3 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Jūrmalas slimnīcai tiek ziedotas 2800 sejas maskas!

 
Attēlā: Dr. Egons Liepiņš, Jūrmalas slimnīcas valdes priekšsēdētājs un Lauvu kluba “Jūrmala” pārstāvji – Aleksandrs Bērzkalns un Zigmunds Klīvis.

Jūrmalas slimnīca pateicas Lions kustībai par dāsno ziedojumu – 2800 ķirurģiskajām sejas maskām, šīs maskas pasniedza Lauvu klubs “Jūrmala” sadarbībā ar Lions Clubs International! Maskas tiks izmantotas, lai nodrošinātu Jūrmalas slimnīcas personāla aizsardzību COVID-19 izplatības. laikā.

Kas ir Lions kustība?

Lions kustībā ir arī jaunatnes organizācijas ar nosaukumu LEO. LEO jeb Lauvēnu aizsākumi ir meklējami 1957. gadā, un kopš tā laika 130 pasaules valstīs ir vairāk kā 5,500 LEO klubu un 140,000 Lauvēnu. Katrs LEO klubs ir saistīts ar vienu konkrētu Lions klubu. Lauvēnu klubu moto ir (no angļu valodas: LEO- leadership, experience, oppurtunity).

Ziemeļlatvijas Lauvēnu klubs ir pagaidām vienīgais Lauvēnu klubs Latvijā, kas dibināts. Klubu izveidoja – 8 puiši un 8 meitenes, vecumā no 16-26 gadiem, ar mērķi darīt ko labu. Mūsu darbības uzmanības centrā ir palīdzība bērniem un jauniešiem, jo ticam, ka varam ar saviem darbiem rādīt labu piemēru un iepriecināt citus. Uzskatām, ka svarīgi, lai mēs ne tikai kopā veidotu palīdzības aktivitātes, bet arī būtu draugi savā starpā, tādēļ daļa no mūsu aktivitātēm ir vērsta uz komandas saliedēšanu un sadraudzēšanos! 

Visi Ziemeļlatvijas Lauvēni kopā satiekas katra mēneša pirmajā sestdienā Valmierā, taču starp kopīgajām tikšanās reizēm notiek arī valdes tikšanās, un bieži vien arī kopīgas ballītes.

Šobrīd 2015.gadā Ziemeļlatvijas Lauvēnu klubā darbojas 16 biedri vecumā no 15 līdz 24 gadiem, kuri ikdienā ir skolēni Valmierā vai studenti Rīgā.  Mūsu lokā ir talantīgi jaunieši, kuri spēlē mūzikas instrumentus, glezno, spēlē teātri, dzied koros un dejo, taču spēj atrast laiku, lai palīdzētu arī savai pilsētai un sabiedrībai.

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.