4 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Donalds Tramps draud ievest armiju, ja netiks izbeigti vardarbīgie protesti. Ņujorkā izsludināta komandanta stunda! (+VIDEO)

 

ASV prezidents Donalds Tramps pirmdien draudēja ievest armiju, ja štatu gubernatori un pilsētu mēri nesekos viņa padomam ievest Nacionālo gvardi, lai izbeigtu vardarbīgos protestus pēc afroamerikāņa Džordža Floida nāves.

“Tie nav mierīgu protestu akti, tie ir pašmāju terorisma akti,” Tramps sacīja pie Baltā nama, kamēr uz protestētājiem ārpus tā teritorijas tika raidīta asaru gāze.

Viņš aicināja štatu gubernatorus “dislocēt Nacionālo gvardi pietiekamā skaitā, lai mēs dominētu ielās”.

“Ja pilsēta vai štats atsakās rīkoties, tad es dislocēšu ASV armiju un ātri atrisināšu problēmu viņu vietā,” sacīja prezidents.

Ņujorkas mērs Bils de Blāzio pirmdien izsludināja pilsētā komandanta stundu no plkst.23 līdz plkst.5, ASV pilsētās turpinoties vardarbīgiem pretrasisma protestiem pēc afroamerikāņa Džordža Floida nāves.

“Mēs atbalstām mierīgu protestu,” sacīja de Blāzio, kurš arī pateica, ka pieņēmis lēmumu par komandanta stundu, konsultējoties ar Ņujorkas štata gubernatoru Endrū Kuomo.

Mērs un gubernators kopīgā paziņojumā sacīja, ka pilsētā tiks divkāršota policijas klātbūtne, “lai palīdzētu novērst vardarbību un īpašuma bojāšanu”, sevišķi komerciālajos rajonos, tostarp Manhetenā, kur jau ir izsistas veikalu vitrīnas un notikušas to izlaupīšanas.

“Mēs nevaram ļaut, ka vardarbība grautu šī brīža vēstījumu. Tas ir pārāk svarīgs, un šis vēstījums ir jāsadzird,” teica de Blāzio.

Neilgi pēc šī paziņojuma Kuomo savā intervijā raidsabiedrībai MSNBC pauda bažas, ka protesti ar tūkstošiem cilvēku piedalīšanos var izplatīt Covid-19, kuras pandēmijā Ņujorka bija kļuvusi par vienu no epicentriem.

Kuomo sacīja, ka viņš atbalsta “protestētājus un viņu vēstījumu”, tomēr “vardarbība un laupīšana, kas notikusi Ņujorkā, ir nākusi par sliktu pilsētai, štatam un visai šai nacionālajai kustībai, graujot šo taisnīgo lietu un novirzot no tās”.

Kā ziņots, ASV jau gandrīz nedēļu notiek protesti, ko izraisīja Džordža Floida nāve aizturēšanas laikā Mineapolē un kas tagad pārauguši grautiņos un laupīšanās.

Video

Autors: Nozare.lv/Dieviete.lv
 
02.06.2020.
 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.