1.7 C
Rīga
trešdien, 24 aprīlis, 2024

Īpašums Jūrmalā, bet caurlaide jāpērk… Kāpēc tā? (+ VIDEO)

 

iAuto.lv vērš uzmanību uz kādu jautājumu, kas būtisks tiem, kam dzīvesvieta Jūrmalā. Izrādās, ir situācijas, kad mājās atgriezties arī jūrmalniekiem nav iespējams, kamēr nav iegādāta dienas caurlaide par 2 eiro.

Jūrmalas pilsētas domes izdotajos noteikumos norādīts, ka Jūrmalā deklarēto iedzīvotāju un nekustamā īpašuma īpašnieku (fizisko personu) transportlīdzekļiem, kas Ceļu satiksmes drošības direkcijā (CSDD) reģistrēti šo iedzīvotāju īpašumā vai turējumā, caurlaides bez maksas un bez pieteikuma ir reģistrētas automātiski. Arī juridisko personu, kuru juridiskā adrese ir Jūrmalā, CSDD reģistrētiem īpašumā un turējumā esošiem transportlīdzekļiem caurlaides ir piešķirtas automātiski un bez maksas.

Taču, ir situācijas, kad no diviem eiro būs jāšķiras arī tad, ja atbilsti augstāk aprakstītajiem nosacījumiem. Piemēram, tad, ja Jūrmalā atgriezies ar servisa maiņas izsniegtu automašīnu, kamēr paša spēkrats ir remontā.

Video

iAuto šo situāciju uzskata par absurdu, tādēļ uzdod jautājumu vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram J. Pūcem, tiesībsargam J. Jansonam un Jūrmalas domes priekšsēdētājam G.Truksnim (Zaļo un zemnieku savienība), kādēļ ir jāmaksā divi eiro Jūrmalas domei, lai atgrieztos mājās?

iAuto nosūtīs rakstiskus iesniegumus visām minētajām personām un publicēs atbildes portālā iAuto.lv. 

Jūrmalas pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.1 

Par transportlīdzekļu iebraukšanu īpaša režīma zonā Jūrmalas pilsētas administratīvajā teritorijā

21. Nodevu nemaksā, ja iebraukšanas dienā īpaša režīma zonā Jūrmalā saņemta caurlaide:

21.1. par fiziskajai personai īpašumā, valdījumā vai turējumā esošo transportlīdzekli, kas reģistrēts uz šīs personas vārda Ceļu satiksmes drošības direkcijā vai citas valsts transportlīdzekļu reģistrā, ja:

…;

21.1.2. personai piederošais nekustamais īpašums atrodas Jūrmalas pilsētā.

 

Dalies komentāros par savu pieredzi ar Jūrmalas caurlaidi!

 

Informatīvi atbalsta Dieviete.lv

Autors: i-Auto.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.