11.1 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Covid-19 dēļ “Oskaru” piešķiršanas ceremonija nākamgad atlikta uz 25.aprīli (+VIDEO)

 

ASV Kinoakadēmijas jeb “Oskara” balvu piešķiršanas ceremonija jaunā koronavīrusa pandēmijas dēļ atlikta no 2021.gada 28.februāra uz 25.aprīli, pirmdien paziņojusi akadēmija.

Nolemts arī pagarināt periodu, kura laikā izlaistās filmas var pretendēt uz “Oskara” balvām. Ierastā gada vietā šoreiz uz balvām varēs pretendēt filmas, ka iznākušas laikā no 2020.gada 1.janvāra līdz 2021.gada 28.februārim.

Video

Akadēmija jau bija spiesta veikt būtiskas izmaiņas konkursa noteikumos, ņemot vērā to, ka Covid-19 dēļ tika slēgti kinoteātri, aizkavējusies jaunu kases grāvēju nonākšana uz ekrāniem un apturēts producentu darbs.

Aprīlī akadēmija mīkstināja konkursa noteikumus, uz nenoteiktu laiku atceļot prasību, ka filmām obligāti jābūt izrādītām kinoteātros, lai tās varētu pretendēt uz “Oskara” balvām.

Lai filmas parastos apstākļos varētu pretendēt uz “Oskariem”, tās vismaz septiņas dienas ir jāizrāda Losandželosas kinoteātros.

Pēdējos gados izvērsušās spraigas debates ap straumēšanas uzņēmumu, tādu kā “Netflix”, uzņemtajām filmām, kas arī pretendējušas uz “Oskariem”, ieskaitot pagājušā gada filmu “The Irishman” (“Īrs”) un 2018.gada filmu “Roma”. Šīs filmas, lai varētu kvalificēties “Oskariem”, vispirms neilgu laiku tika demonstrētas kinoteātros, bet tad piedāvātas tīmeklī.

 

Autors: Nozare.lv/Dieviete.lv

 
 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.