1.8 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Otrdien Latvijā reģistrēti 4 jauni saslimšanas gadījumi ar Covid-19

 

Aizvadītajā diennaktī Latvijā veikti 1979 Covid-19 testi un reģistrēti četri jauni saslimšanas gadījumi ar Covid-19, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija.

Patlaban SPKC rīcībā esošā informācija liecina, ka divi saslimušie atgriezušies no ārvalstīm, viens saslimušajam bijis kontakts ar saslimušo, bet ar vienu personu uzsākta saziņa un tiks precizēta papildus informācija.

Līdz šim valstī veikti 174 057 Covid-19 izmeklējumi, un saslimšana konstatēta 1178 personām. Atveseļojušies ir 86,7% jeb 1022 cilvēki no tiem, kuriem tika konstatēts Covid-19.

Latvijā mirusi 31 ar Covid-19 inficēta persona jeb 2,63% no reģistrētajiem inficētajiem.

Nacionālā veselības dienesta dati liecina, ka aizvadītās diennakts laikā stacionēts viens pacients ar Covid-19. Patlaban stacionāros ārstējas trīs pacienti, kuriem ir vidēji smaga slimības gaita. Kopā no stacionāra izrakstīti 185 pacienti, starp kuriem ir gan tie, kas izveseļojušies, gan tie, kas miruši.

Pēc Covid-19 uzliesmojuma pagājušajā nedēļā šonedēļ Latvijā vērojama mazāka slimības izplatība. Pirmdien, 6.jūlijā, un otrdien, 7.jūlijā, tika reģistrēts pa septiņiem jauniem gadījumiem, trešdien – 13, ceturtdien – 11, bet piektdien – astoņi. Pēc tam jaunatklāto slimības gadījumu skaits saruka: sestdien netika reģistrēta neviena jauna saslimšana, svētdien – viena, bet pirmdien – atkal neviena.

Pēdējos mēnešos Latvija arvien tika atvieglojusi Covid-19 dēļ noteiktos ierobežojumus, taču pagājušajā nedēļā slimības uzliesmojumu dēļ valdība pirmo reizi lēma par nelielu ierobežojumu atjaunošanu sabiedriskajā ēdināšanā jeb “skrūvju maigu pievilkšanu”.

Covid-19 pārbaudes un rezultāti Latvijā – https://e.infogr.am/covid-19-parbaudes-un-pozitivie-rezultati-latvija-1h7g6kvxzzd04oy?src=embed

 

Autors: Nozare.lv

15.07.2020.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.