6.3 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

Nokia 3.1 – patiks tiem, kas novērtē vienkāršību un draudzīgumu maciņam

 
Attēls: Dieviete.lv

Jau kopš 16.jūlija Latvijā ir iespējams iepazīt un iegādāties jauno Nokia 3.1 viedtālruni, kurš darbojas ar pēdējo Android Oreo oprētājsistēmu – Android One. Protams, izmēģināt steidzām arī mēs, Dieviete.lv redakcija.

Viena no pirmajām lietām, ko gribējās par šo viedtālruni noskaidrot, bija tā cena. Neko iepriekš nezinot, biju ļoti pārsteigta – 159 eiro. Tiešām? Tik vien? Redzot, cik maksā lielākā daļa jaunāko un populārāko viedtālruņu, patīkami sapriecājos. Protams, uzreiz arī sāku domāt, kāpēc gan šis tālrunis ir tik lēts. Bet varbūt cenai nav nozīmes, ja visas galvenās un nepieciešamās funkcijas tiek pildītas?

Nokia 3.1 vizuāli izskatās pēc standarta viedtālruņa. Noteikti patiks tiem, kas vēlas to ērti izmantot ar vienu roku, un tiem, kas atzinīgi vērtē minimālismu un vienkāršību dizainā. Turot rokās, tas arī nešķiet tik trausls kā daudzi citi telefoni (metāla rāmis, bieza plastmasa aizmugurē), tāpēc par to liels pluss. Tiesa, izturību izmēģināt neizdevās (un diez vai arī gribas). Labāk vienkārši paļaušos uz savām sajūtām. Un ar šo telefonu sajūtas ir ļoti vieglas. Tiešām rodas iespaids, ka telefons veidots no plastmasas.

Attēls: Dieviete.lv

Runājot par izmēru… Lai gan rokā telefons šķiet salīdzinoši mazs (5.2″ ekrāns), nebija problēmu aizsniegt visus ekrāna stūrus ar vienu roku, bet arī mežģīt redzi nevajadzēja.

Paņemot rokā jaunu telefonu, man ir ļoti svarīgi izmēģināt kameru. (Vai tad mūsdienīgam cilvēkam tas nav viens no svarīgākajiem kritērijiem telefona iegādei?) Vizuāli viss šķiet skaidrs – liela poga bildes uzņemšanai, video režīms vienā pusē, ceļš uz galeriju otrā pusē.

Par attēlu kvalitāti – ņemot vērā telefona cenu, uzņemtie attēli ir pietiekami detalizēti, ar patīkamām krāsām un labu kontrastu. „Trokšņa līmenis” ir lielāks, nekā gribētos, bet kopumā normālos apstākļos var uzņemt normālas bildes. Nekas īpašs, nekas pārdabisks. Tomēr, ja kamera ir galvenais kritērijs telefona izvēlē, tad Nokia 3.1 nevarētu ieteikt.

Attēls: Dieviete.lv
Attēls: Dieviete.lv

Nokia 3.1 nav slikts viedtālrunis. Tas ir lēts un vienkāršs, tomēr, ja cilvēkam ļaus izvēlēties starp šo tālruni vai kādu līdzvērtīgu konkurentu, izvēle visticamāk kritīs par labu konkurentam.

Tehniskā informācija:

Telefona izmēri (mm)

146.3 x 68.7 x 8.7

Svars (g)

138

Ekrāna izmērs (collas)

5.2

Ekrāna tips

720 x 1440

Ekrāna izšķtirtspēja (pikseļi)

IPS LCD capacitive touchscreen, 16M colors

Wi-Fi, 3G, 4G (LTE), Bluetooth, GPS (navigācija), NFC atbalts

+

Procesors (CPU)

4×1.5 GHz Cortex-A53 + 4×1.0 GHz Cortex-A53

Kodoļu skaits

Vienkodola

Atmiņas karte

līdz 256 GB

Iebūvēta atmiņa

16 GB

Operatīvā atmiņa (RAM)

2 GB

Galvenā kamera (Mpix) / Priekšējā fotokamera (Mpix)

13 MP (f/2.0)/ 8 MP (f/2.0)

Autofokuss, Zibspuldze

+

USB

microUSB 2.0, USB On-The-Go

 

 

Autors: Dieviete.lv galvenā redaktore

 

1 KOMENTĀRS

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.