Sastāvdaļas:

  • Ūdens
  • 200-250 g cukura
  • 2 ēdamkarotes sāls
  • 200 ml etiķa 9%
  • 6 daiviņas ķiploka
  • 2 upeņu lapas (pēc izvēles)
  • 1 – 1 ½ kg gurķu

Pagatavošana:

1.Katlā ielej ūdeni marinādei, pievieno sāli, cukuru un etiķi. Samaisa, uzvāra un atdzesē līdz istabas temperatūrai.

2.Sterilizētas burkas dibenā liek ķiplokus un lapas. Tad pievieno gurķus, aplej ar marinādi un uzliek vāku.

3.Burku liek dziļā katlā, ielej ūdeni tā, lai apņem ¾ burkas. Liek uz uguns uz 7-10 minūtēm. Šajā laikā gurķi sāks mainīt krāsu. Pēc tam burku var aizvākot.

 

Autors: Dieviete.lv

 
4 komentāru
  1. Ingrida 1 nedēļa iepriekš

    Kāds ūdens daudzums?

    • GURĶĪTE 1 nedēļa iepriekš

      Ūdens daudzums 1litrs

      • Ingrida 1 nedēļa iepriekš

        Paldies!

  2. Dzintra 1 nedēļa iepriekš

    Ja ,rakstiet recepti, tad tā, lai var saprast ar visām sastāvdaļām, cik tad vajag ūdeni?

Komentē

Dieviete.lv,  noteikumi, ētikas kodekss, [email protected] 2018

+371 66 66 00 22  Valguma iela 31a, Rīga.

or

Log in with your credentials

Forgot your details?