6.8 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

Kāpēc būt slinkam ir veselīgi. Tas pārsteidz!

 

Woman wearing headphones lying down by photoalto on 500px.com

Tu noteikti mūža laikā vismaz reizi esi dzirdējusi, ka, ja tu pietiekami necentīsies, nebūsi aktīva un neizmantosi visas tev sniegtās iespējas, tad tavai dzīvei nebūs vērtības. Daudzi no mums saprata, ka būt slinkam ir slikti. Taču, kā izrādās, slinkumam ir arī savas priekšrocības. Protams, tikai tad, ja slinkuma periodi ir tikai ik pa laikam, nevis ir tavas dzīves pamatvērtība.

Slinki cilvēki ir gudri. Cilvēki ar augstāku intelekta līmeni vairāk laika pavada vienkārši prātojot, tāpēc daudziem varētu šķist, ka viņi to vien dara, kā slinko. Tai pat laikā aktīvi cilvēki nav slinki, jo visu laiku stimulē savu prātu ar fiziskām aktivitātēm. Viņi vienkārši negrib daudz domāt vai arī viņiem ātri kļūst garlaicīgi.

Slinkums vairo radošumu. Vai zināji, ka grūtākos darbus darīt ir jādod slinķim, jo viņš atradīs vienkāršāko veidu, kā to paveikt? Viņi nevēlas sekot instrukcijām un tradīcijām. Viņi ir spējīgi dažādām dzīves situācijām pieiet no radošās puses.

Slinkums vairo produktivitāti. Slinkie cilvēki nelēkās no viena darba pie cita. Viņi labāk koncentrēsies vienam darbam, lai ātrāk to pabeigtu un tiktu no tā vaļā.

Slinkums mazina stresa līmeni. Kad cilvēks slinko, viņš atslābinās un mēģina sevi noslogot ar pēc iespējas mazāk darbiem. Cilvēki nav radīti tam, lai visu laiku skrietu kā vāvere ritenī. Tīri fizioloģiski mūsu organisms meklē veidus, kā saglabāt enerģijas krājumus. Atrodi laiku, lai izstaipītos, dziļi ieelpotu un nomierinātu savu prātu. Tā tu normalizēsi savu asinsspiedienu un atkal varēsi izjust mieru.

Dažreiz gaidīšana noved pie tā, ka problēmas pašas atrisinās. Dažreiz vienkārši nav vajadzības iejaukties dabiskajā lietu ritējumā. Kas zina, varbūt tas ir labākais risinājums. Kaut ko mēģinot darīt, tu vari situāciju padarīt sliktāku.

Slinkums dara mūs aktīvākus. Tad, kad mēs izlemjam izrāpties no gultas un nodarboties ar fiziskajām aktivitātēm, tad tās būs efektīvākas. Mēs vingrosim īsāku laiku, toties intensīvāk!

Paslinkosim?

 

Avots: Mirkrasoty.life

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.