6 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Pieci eksotiski medusmēneša galamērķi tiem, kas mīl labi paēst

 

Plāno, uz kuru no satriecošajām pasaules vietām doties medusmēnesī? Nezini, no kura gala sākt vietas izvēli? Mēs varam pateikt priekšā dažus lieliskus un eksotiskus galamērķus tiem pāriem, kuri mīl labi paēst.

Vjetnama

Senās kultūras mantojuma vietas, satriecošie karsta veidojumi Halongas līcī un balto smilšu salas ir padarījušas Vjetnamu par ļoti populāru medusmēneša galamērķi. Taču šajā valstī ir ne tikai satriecoši dabas skati, bet arī ēdiens. Klīsti pa vēsturiskajām Hanojas ielām un nobaudi vietējos ēdienus. Vēl labākiem iespaidiem vari pieteikties pavārmākslas meistarklasei!

Dienvidaustrālija

Austrālijas dienvidu salas ir gluži kā melnais zirdziņš, ja runājam par gardēžu pieredzi. Melburnā un Sidnejā ir atrodami augstākās klases restorāni, kuros pavāru meistarība tiek atzinīgi novērtēta. Pat vietējie iedzīvotāji ar nepacietību gaida katru branču, lai nogaršotu, ko jaunu viņiem spēs piedāvāt šefpavāri. Ēdienos dominē vietējie ražojumi- austeres, vīns un siers -dažādās kombinācijās.

Sansevastjana, Spānija

Šajā pilsētā ēdiens tiek pārvērsts īstā mākslā. Klīstot pa pilsētas bruģētajām ieliņām, var ieklīst kādā bārā un nobaudīt pincho (vietējās uzkodas – tapas) un vietējo vīnu vai sidru. Lielisks dienas iesākums, vai ne? Pēc tam var doties pavadīt mierīgu pēspusdienu kādā no skaistajām pilsētas pludmalēm. Vakariņās dodies uz kādu vietējo iedzīvotāju vidū iecienītu restorānu un palutini savas garšas kārpiņas!

Japāna

Japāņu suši un sašimi kultūra ir izsmalcināta un pasaulē ļoti iecienīta. Bet nekur citur pasaulē tu neēdīsi tik labu japāņu ēdienu, kā pašā Japānā! Tokijā ir daudz vairāk pieczvaigžņu restorānu, nekā Parīzē, un šīs valsts fascinējošā ēdienu kultūra ir acīmredzams pierādījums – sākot no mazajām bodītēm ielas malā un beidzot ar smalkākajiem restorāniem.

Emīlija-Romanja, Itālija

Valstī, kas dzīvo un elpo ēdienu, ir gandrīz neiespējami izvēlēties vienu reģionu, kur doties baudīt gardāko maltīti. Šoreiz gan akcentēsim tieši Emīliju-Romanju, kurā populārs ēdiens ir Bolonjas ragū, Parmas šķiņķis, parmezānas siers un Modēnas balzamiko etiķis. To visu var atrast un nogaršot pie vietējiem ražotājiem un restorānos.

 

Avots: Lifestyle.com.au

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.