14.3 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

No klasikas līdz hip-hopam, no džeza līdz šlāgermūzikai – “Origo Summer Stage” pārsteidz ar daudzveidīgu augusta koncertprogrammu

 

“Origo Summer Stage” augustā uzņem apgriezienus, turpinot ar īpaši krāšņu un grandiozu iknedēļas bezmaksas brīvdabas koncertprogrammu. Augustā “Origo Summer Stage” ietvaros klausītājiem būs iespēja baudīt visdažādāko žanru mūziku – klasisko, džeza, šlāgermūziku, popu un hip-hopu. Jau ceturtdien, 3. augustā plkst. 17.00 grupas “Astro’n’out” un Aijas Andrejevas koncerts, bet piektdien, 4. augustā plkst. 18.00 uzstāsies Jolanta Gulbe-Paškeviča ar džeza koncertprogrammu “Fly Love”. Savukārt 11. augustā plkst. 19.00 pirmo reizi laukumā pie t/c “Origo” būs iespēja dzirdēt vēl nebijuša mēroga klasiskās mūzikas koncertu Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra izpildījumā.

Ceturtdien, 3. augustā plkst. 17.00 norisināsies Latvijā jau iemīļotās grupas “Astro’n’out” un atraktīvās un enerģiskās Aijas Andrejevas koncerts. Grupas “Astro’n’out” koncerta laikā būs dzirdamas kā jaunas un vēl mazpazīstamas, tā arī jau zināmas un iemīļotas dziesmas. Savukārt Aija Andrejeva “Origo Summer Stage” apmeklētājiem sniegs lielisku koncertu, kurā skanēs pašas iemīļotākās dziedātājas dziesmas.

“Koncertā būs dzirdamas gan visiem labi zināmās, gan arī manas jaunākās dziesmas. Programma būs ļoti enerģiska un pozitīva, atbilstoša brīvdabas skatuvei. Kopā ar mani uzstāsies arī Toms Mikāls (taustiņi), Kaspars Ansons (ģitāra), Anna Zankovska un Santa Šillere (bekvokāls), Kaspars Pļavnieks (bungas) un Toms Veismanis (bass). Šajā koncertā uz skatuves kāps arī mans tēvs Alex, ar kuru kopā nospēlēsim manu jaunāko dziesmu “Mēs pārejam uz Tu”. Uz “Origo Summer Stage” skatuves esmu uzstājusies pirms septiņiem gadiem un ceru, ka arī šoreiz atmosfēra būs tikpat patīkama kā iepriekš,” stāsta Aija Andrejeva.

““Origo Summer Stage” esam uzstājušies jau pirms divām sezonām, un esmu ievērojusi, ka šeit sanākusī publika ir ļoti kolorīta – var atnākt daži kvēlākie grupas fani, kā arī cilvēki, kas nekad nav dzirdējuši mūsu mūziku. Šogad tieši uz šo koncertu ieradīsies arī mans draugs no ASV, tāpēc varu teikt, ka publika koncertā būs visdažādākā – gan tūristi no ārzemēm, gan “tās daļas Rīgas” vietējie iedzīvotāji. Bieži vien koncertā ir ģimenes ar bērniem, kuriem, gaidot vilcienu, ir tā iespēja dzirdēt koncertus, jo no skatuves ir redzams, ka viņi nemaz nevēlas doties uz vilcienu koncerta laikā. Šogad mēs spēlēsim gan iemīļotās un zināmās melodijas, gan arī iepazīstināsim visus ar mūsu jaunākajiem skaņdarbiem, kas mums pašiem ir sirdij tuvāki. “Origo Summer Stage” dziesmas izpildīsim nedaudz pieklusinātā versijā – tā būs akustiskā performance ļoti skaistā aranžijā, jo uzstāsimies četru cilvēku sastāvā, tāpēc skanējums būs mazliet īpašāks kā ierasts,” stāsta Māra Upmane-Holšteine.

Piektdien, 4. augustā plkst. 18.00 “Origo Summer Stage” uzstāsies lieliskās balss īpašniece Jolanta Gulbe-Paškeviča ar koncertprogrammu “Fly Love”, kurā tiks izpildītas dažādu autoru dziesmas, kur lielākā daļa no tām ir sarakstītas 60.,70. gadu periodā. Koncertprogrammas “Fly Love” dziesmu aranžijas ir veidotas latīņu mūzikas un afro-amerikāņu džeza tradīcijās. Tās ir gan Antonio Carlos Jobim kompozīcijas, gan kinofilmu tituldziesmas, gan igauņu komponista Toomas Rull oriģinālkompozīcijas, kur vienai no dziesmām – ar nosaukumu “Akvarelis”, tekstu latviešu valodā ir uzrakstījusi Jolanta.

Uzstāties “Origo Summer Stage” ir brīnišķīga un interesanta pieredze, jo laukums pie “Origo” ir vieta, kur cilvēki visu laiku ir kustībā un tam ir savs šarms. Koncertā noteikti būs cilvēki, kas apzināti devušies baudīt mūziku un būs tādi, kas to dzirdēs ikdienas steigā, skrienot garām. Gaidāmais koncerts ir pilns ar saulainu dinamiku, ar savu pozitīvisma devu. Dziesmas runā par mīlestību, skaistumu ap mums un dzīves vērtībām, kas cilvēkiem vienmēr ir  svarīgi. Šogad koncertos kopā ar mani uzstāsies šīs programmas starptautiskais oriģinālsastāvs, tāpēc man ir liels prieks, ka ar koncertprogrammu “Fly Love” varēsim priecēt arī “Origo Summer Stage” klausītājus,” stāsta Jolanta Gulbe-Paškeviča. 

“Mēs esam lepni, ka “Origo Summer Stage” katru gadu spēj piedāvāt mūziku visdažādākajām muzikālajām gaumēm, ko apliecina arī šī mēneša programma. Mums ir gandarījums, ka mēs varam apmeklētājiem piedāvāt vairākus grandiozus bezmaksas koncertus, kur uzstāsies izcilie mūzikas mākslinieki, un jau šonedēļ aicinu visus doties uz Aijas Andrejevas, “Astro’n’out” un Jolantas Gulbes-Paškevičas koncertiem,” stāsta Aleksandrs Ņemirovskis, t/c “Origo” vadītājs.

Arī augusta turpinājumā “Origo Summer Stage” apmeklētājiem būs iespējams baudīt visdažādāko žanru mūziku. Ar tautā iemīļotākajām mūzikas melodijām uzstāsies Normunds Rutulis, savukārt hokeja turnīra “Latvijas Dzelzceļa kauss 2017” atklāšanas koncertā skatītājus pārsteigs latviešu rokgrupa “Dzelzs Vilks” un hip-hopa izpildītājs un mūzikas producents Fakts (Jānis Šmēdiņš). Pirmo reizi “Origo Summer Stage” skanēs arī augstvērtīga klasiskā mūzika, kur uzstāsies Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris. Tāpat augusta otrajā pusē tradicionāli trīs dienas notiks Rīgas svētku koncertu cikls “Dziesmu tilti”. Savukārt augusta beigās “Origo Summer Stage” norisināsies 8. sezonas noslēguma koncerts, kur uzstāsies jaunie latviešu mūzikas talanti – “Supernova 2017” finālists The Ludvig (Jēkabs Ludvigs Kalmanis) un mūziķis Chris Noah (Krists Indrišonoks).

“Origo Summer Stage” programma augustā:

3. augusts 17.00 “Astro’n’out, Aija Andrejeva

4. augusts 18.00 Jolanta Gulbe-Paškeviča ar koncertprogrammu “Fly Love”

10. augusts 18.00 Normunds Rutulis ar koncertprogrammu “Vēl viens laimīgs rīts”

11. augusts 19.00 Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris. Diriģents – Andris Poga. Antonīna Dvoržāka “Astotā simfonija” un Antonīna Dvoržāka “Slāvu deja sol minorā”

12. augusts 13.00 Hokeja turnīra “Latvijas Dzelzceļa kauss 2017” atklāšana: Fakts un grupa “Dzelzs Vilks”

18. augusts 17.00 Rīgas svētku koncerts “Dziesmu tilti”

19. augusts 12.00 Rīgas svētku koncerts “Dziesmu tilti”

20. augusts 12.00 Rīgas svētku koncerts “Dziesmu tilti”

25. augusts 17.00 “Origo Summer Stage” 8. sezonas noslēgums: The Ludvig un Chris Noah (Krists Indrišonoks)

“Origo Summer Stage” aicina visus mūzikas mīļotājus sekot līdzi koncertprogrammai mājas lapā www.summerstage.lv un doties klausīties koncertus gan laukumā pie t/c “Origo”, gan restorānu un kafejnīcu vasaras terasēs, kur “Origo Summer Stage” laikā būs pieejami īpaši piedāvājumi. Turklāt kopš pagājušās nedēļas muzikālos vasaras vakarus iespējams baudīt arī jaunatvērtajā restorāna “LIDO” terasē, kā arī “Double Coffee” un “Gan Bei” vasaras terasēs.

Par „Origo Summer Stage”:

Kultūras aktivitāšu centrs “Origo Summer Stage” kā pilsētas spogulis Stacijas laukumā visas vasaras garumā piedāvā sajust un piedzīvot Latvijas nozīmīgāko vasaras pasākumu un festivālu garšu. Iejūtoties vasarīgajā nedēļas nogales ritmā, vasaras vakaros ikviens aicināts ērti iekārtoties kādā no āra kafejnīcām un ļauties dažādu izpildītāju priekšnesumiem. Plašā brīvdabas lielformāta fotogalerija, kas izveidota pie tirdzniecības centra “Origo”, ir uzņēmuma “Linstow Center Management” iniciatīva kvalitatīvas kultūrvides radīšanai pilsētā. Savukārt dizaina objekts “Saules pulkstenis – Origo Universi” ikvienu rosina noteikt laiku un iepazīt Latvijas viduslaiku pilis un nozīmīgākos objektus Eiropas pilsētās. Dizaina objekts “Saules pulkstenis – Origo Universi” ir “Linstow Center Management” dāvana Rīgai, kas 2014. gadā bija Eiropas kultūras galvaspilsēta. Mājaslapa: www.summerstage.lv.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.