Raw Organic cucumbers in grocery supermarket by Konstantin Shishkin on 500px.com

Sastāvdaļas:

Gurķi 1 kg
Ūdens 200 ml
Sinepju sēklas 1 tējk.
Koriandrs 0,5 tējk.
Lauru lapas 1 gab.
Sīpoli 500 g
Cukurs 50 g
Ķiploki 3 daiviņas
Melnie pipari 0,5 tējk.
Sāls pēc garšas
Sastāvdaļas

Garda un vienkārša receptīte ziemas krājumu papildināšanai vai uzkoda jau šīs nedēļas nogales piknikam.

Recepte paredzēta 1,5 l tilpuma burkai.

Marinēšanas laiks: 1 diena
Sagatavošanas laiks: 15 minūtes

Pagatavošana

  1. Gurķus kārtīgi nomazgā, nogriež galiņus. Pārlej ar aukstu ūdeni un atstāj uz pusstundu ūdenī. Pēc tam ūdeni nolej, sagriež gurķus plānās šķēlītēs.
  2. Sīpolu notīra un sagriež gredzenos. Sajauc gurķus un sīpolus, bagātīgi pārkaisa ar sāli, pārsedz ar vāciņu un atstāj tumšā vietā uz vienu diennakti. Nākamajā rītā nedaudz nospiež, nolej sulu katliņā, gurķus kopā ar sīpoliem liek iepriekš sagatavotā, sterilizētā burkā. Ķiploku notīra, sagriež šķēlītēs un liek burkās pie gurķiem un sīpoliem.
  3. Gurķu sulai pievieno nedaudz cukura, lauru lapu, nedaudz koriandra, maltus melnos piparus un 200 ml ūdens. Iegūtu maisījumu karsē, līdz sāk vārīties, un atstāj nedaudz atdzist. Pēc tam to lej burkās ar gurķiem, liek virsū sterilizētus vāciņus un uzglabā tumšā, vēsā vietā.

 

Avots: Praktiski.la.lv

 
Ko Tu par to saki?

Komentē

Dieviete.lv,  noteikumi, ētikas kodekss, [email protected] 2018

+371 66 66 00 22  Valguma iela 31a, Rīga.

or

Log in with your credentials

Forgot your details?