5.8 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

Īpaša ceļojošā izstāde Rīgā iepazīstinās ar desmit nerakstītajiem ceļu satiksmes likumiem

 
Foto: Publicitātes

Braukšana aplī, rāvējslēdzēja principa neievērošana un pārāk lēna braukšana pa kreiso joslu – šie ir tikai daži no biežāk novērotajiem nerakstīto attiecību likumiem uz ceļa, kas ir atspoguļoti jaunajās Ceļu satiksmes un drošības direkcijas (CSDD) kampaņas “Par labām attiecībām” ceļojošās izstādes vizualizācijās. Pēc vairāku izbraukumu pieturām reģionos, desmit nerakstīto ceļu satiksmes likumu vizualizācijas tiek nodotas rīdzinieku un pilsētas viesu izvērtēšanai.

Ceļojošā pop up izstāde 25. augustā viesosies savā pirmajā Rīgas pieturā –DUS Circle K, Juglas ielā 2C, 29. augustā DUS Circle K, K. Ulmaņa Gatvē 110, savukārt Eksporta ielā 1C 30. augustā. Košās un asprātīgās ceļazīmes būs apskatāmas dienas garumā visās pieminētajās stacijās.

“Galvaspilsētas spraigā satiksme ir viens no Latvijas sabiedrības braukšanas kultūras atspulgiem,  un ar kampaņas ceļojošo izstādi Circle K stacijās mēs vēlamies piesaistīt autovadītāju uzmanību, lai vairotu drošāku un harmoniskāku attiecību praksi uz ceļa.  Ticam, ka spilgtie kampaņas tēli mūsu klientiem izstāžu dienās būs lielisks atgādinājums tam, ka ceļš mums nepieder vieniem un mēs to dalām ar tik dažādiem satiksmes dalībniekiem,” uzsver Circle K Tirgus attīstības departamenta direktors Gatis Pavārs.

Vizualizācijās pirmo reizi apkopotie nerakstītie ceļu satiksmes likumi aicina satiksmes dalībniekus pievērst uzmanību savai rīcībai uz ceļa – varbūt nepieciešams mainīt kādus braukšanās ieradumus? Lai skaidrotu un atgādinātu nerakstītos ceļu satiksmes likumus, CSDD jaunā kampaņā aicina Latvijas sabiedrību ievērot labas braukšanas kultūras principus.

Joprojām kampaņas nerakstīto ceļu satiksmes likumu vietnē www.nerakstitie.lv ikviens ceļu satiksmes dalībnieks ir aicināts balsot par ne tikai sev svarīgākajiem vaikaitinošākajiem likumiem ceļu satiksmē, bet arī papildināt šo sarakstu ar savu nerakstīto likumu.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.