14.3 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

7 iemesli, kāpēc studenti nespēj (iz)dzīvot bez kafijas

 

Pēc dažām dienām vairāk kā 80 tūkstošiem studentu Latvijā sāksies jaunais mācību gads. Gan agrā celšanās, intensīvais mācību process un ne mazāk aktīvā sabiedriskā dzīve, gan būšana tālu no mājām, patstāvīgi lemjot un plānojot savas gaitas – tas viss krasi izmainīs daudzu jauniešu ikdienu. Narvesen kafijas eksperts Vilmārs Vjakse atklāj septiņusiemeslus, kāpēc tieši krūzīte labas kafijas var palīdzēt studentiem veiksmīgi tikt galā ar jaunajiem pienākumiem.

Kafija palīdz pamosties no rīta un būt možam

Studenti bez kafijas tiešām ir kā “bez rokām”, jo lielākais izaicinājums daudziem ir tieši agrā mošanās no rītiem. Un ko darīt, ja kāda lekcija nav ļoti aizraujoša, bet miegs mācas virsū kā uzbāzīga muša?

Tā palīdz organizēt ikdienu

Māksla plānot savu laiku sākas ar nelielām rutīnām, piemēram, labi saplānots rīta cēliens pat visu dienu spēj ievirzīt īstajās sliedēs: pamošanās, duša, saģērbšanās, bet pa ceļam uz augstskolu – brokastis un krūzīte labas līdzi ņemamās kafijas.

Tā motivē paveikt kaut ko vairāk

Pat kafijas smarža īstam kafijas mīlim spēj atjaunot prieku dzīvot un saņemties referāta pabeigšanai. Īpaši, ja sākusies sesija, un eksāmeni seko viens otram teju bez atelpas, bet bibliotēkā pavadītais laiks sāk bīstami pārsniegt kino teātrīpavadīto.

Kafija palīdz socializēties

Visinteresantākās sarunas notiek neformālā gaisotnē, kuru jo omulīgu spēj darīt kopīga kafijas pauze, malkojot karsto dzērienu kopā ar draugiem un studiju biedriem.Cita starpā, pieredze rāda, ka tieši jaunieši ir lielākie eksperimentētāji ar dažādām kafijas garšām. Viņi labprāt nobauda jaunus kafijas veidus, dažādo savus dzērienus ar piedevām, kā arī dalās atklātajā kafijošanas mākslā ar draugiem.

Tas ir mirklis pašam – iespēja sevi palutināt

Studentu ikdiena bieži vien ir tik steidzīga, ka nav laika pat paēst pusdienas, kafijas baudīšana ir viens no nedaudzajiem brīžiem, kad var ieturēt pauzi – tas ir mirklis būt pašam, ar savām jūtām un domām.

Kafija ir daļa no dzīvesstila

Dzert kafiju ir stilīgi. Pirms 10 gadiem cilvēki kautrējās iet pa ielu, dzerot kafiju, bet šobrīd tas jau ir ierasts. Tāpat pilsētās ir arvien vairāk jaunu cilvēku, kas uz kafejnīcām iet, lai dzertu labu kafiju, jo tas ir kļuvis par daļu no viņu dzīves stila.

Visbeidzot – kafija ir veselīga

Kafijai ir daudz vērtīgu īpašību, tā var pasargāt pat no slimībām, piemēram, Alcheimera un Parkinsona slimībām, jo tā uzlabo smadzeņu darbību un stimulē atmiņu. Kafijas galvenā sastāvdaļa ir kofeīns, kura iedarbība ir ļoti ilgi pētīta. Tas ir plaši izmantots kosmētikas un pat medikamentu ražošanā. Kofeīns veicina vielmaiņu un gremošanas sistēmu. Ikdienā lietojot kafiju, tā būsto mūsu smadzenes, uz apmēram 2 stundām veicinot smadzeņu aktivitāti. Piemēram, Einšteins savā laikā bija pazīstams ar divām savām kaitēm – intensīvu pīpēšanu un ārkārtīgi lielu kafijas patēriņu. Tāpēc veselīgums atkarīgs no mēra izjūtas.

Sveicot jauniešus jaunajā mācību gadā, Narvesen piedāvā iespēju iegādāties kafiju vai jebkuru no karstajiem dzērieniem par īpaši izdevīgu cenu, uzrādot derīgu studenta vai skolēna ISIC karti. 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.