1.1 C
Rīga
otrdien, 19 marts, 2024

Noskaidro, kuri seriāli aizrauj Latvijas slavenības

 
Attēls: Publicitātes

4 no 10 Latvijas iedzīvotājiem vismaz reizi nedēļā ļaujas seriālu maratonam, noskatoties vairākas iecienītā seriāla sērijas pēc kārtas, noskaidrots Samsung QLED TV veiktajā aptaujā. To, kādi seriāli stundām pie TV ekrāna spēj noturēt Latvijas slavenības, atklāj aktieris Rihards Lepers, kino blogeris Sergejs Timoņins un TV šovu vadītāja Jana Duļevska.

Aktieris Rihards Lepers, kura profesija ļauj izjust arī otrpus ekrānam notiekošo, atzīst, kā pēdējā laikā viņa simpātijas iemantojis seriāls “The Young Pope” jeb “Jaunais pāvests”, savukārt no zelta arhīviem viņam tuvs britu komēdijseriāls ar Rovanu Atkinsonu galvenajās lomās “Melnā čūska”.

“Seriālus skatos retajos brīvajos brīžos un vakaros,” stāsta aktieris un piebilst, ka seriāli mūsdienās ir kas vairāk par bezrūpīgu laika pavadīšanu – tie ir kino ekrānu cienīgi darbi un to tapšanā ir ieguldīts ne mazāk pūļu kā mākslas filmās. Tieši šī iemesla dēļ, viņaprāt, arī seriālus būtu jābauda uz augstas kvalitātes TV ekrāna. “Mūsdienu bērni, kuri nelabprāt skatās veco laiku multfilmas to neizteiksmīgo krāsu dēļ, ir apliecinājums tam, ka, pierodot pie augstas kvalitātes, ir grūti mainīt savus paradumus,” saka aktieris.

Samsung QLED TV aptaujā noskaidrots, ka Latvijas iedzīvotājinovērtē seriālu skatīšanos uz liela ekrāna un augstas kvalitātes izšķirtspējā – to apliecina arī tas, ka ekrāna kvalitāte (65%) un tā izmērs (63%) ir vieni no svarīgākajiem kritērijiem jauna TV iegādē.

Kinoblogeri.lv līdzdibinātājs un blogeris Sergejs Timoņins, kura kontā ir simtiem noskatītu seriālu un filmu, atklāj, ka viņa pēdējā laika iemīļotākais seriāls ir “Troņu spēles”. Tāpat viņš uzteic un citiem iesaka “Stranger Things”, Deivida Finčera kūrēto “Mindhunter” jeb “Secībveida slepkavas” un tumšo, bet intriģējošo“Ozarku”.Sergejs atklāj, ka aiz cieņas pret sevi un cilvēkiem, kas radījuši filmu vai seriālu, viņš to izvēlas skatīties uz ekrāna, kas nav mazāks par televizoru. “Vizuālajā mākslā katra detaļa ir svarīga, tāpēc loģiska ir izvēle to baudīt uz ekrāna, kas to spēj attēlot tieši tā, kā filmas veidotāji ir iecerējuši,” saka blogeris.

TV šovu vadītāja Jana Duļevska atzīst, ka viņas lielākais seriālu maratons bijis deviņu sēriju garumā. Vienu iemīļotāko seriālu viņai gan ir grūti nosaukt, jo katrs no tiem sniedz citādāku emociju gammu un tiek piemeklēts atbilstoši noskaņojumam. “Reizēs, kad no seriālu skatīšanās gribas iegūt lielāku pievienoto vērtību, aizraujos ar biogrāfiskiem vai vēsturiskiem seriāliem, savukārt pilnīgai atslodzei izvēlos vieglas komēdijas, kuras skatāmies kopā ar ģimeni,” saka Jana.

Arī TV personība ir pārliecināta, ka līdzās seriālu saturam svarīga ir arī kvalitāte, kādā tas tiek baudīts. “Kvalitatīvs televizora ekrāns viennozīmīgi atklāj detaļas un krāsas, kuras citā ierīcē vai formātā noteikti paslīdētu garām skatītāja acīm. Mūsu ģimenē ir Samsung televizors un, redzot tā spēju attēlot kontrastus un krāsas, es noteikti negribētu to mainīt pret zemākas kvalitātes,” stāsta Jana.

 

Autors: Marta Ciprusa 01.12.2017

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.