15.3 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Pārdomas: Tev nav jāgaida jauns gads, lai mainītu savu dzīvi un atrastu laimi

 

Tavai dzīvei nav jāmainās naktī no 31.decembra uz 1.janvāri, un jaunam gadam nav automātiski jānozīmē „jauna es”.  Un tev nav jāsāk pārmaiņu process tikai tāpēc, ka ir beidzies viens 365 dienu cikls un sākas jauns.

Jauns gads ir jaunu iesākumu laiks, un mēs jau esam pieraduši pie šī apgalvojuma. Taču, kad runājam par personīgo laimi, tad kāpēc gaidīt? Kāpēc gaidīt jaunu gadu, lai piepildītu savu dzīvi ar prieku un cilvēkiem, kuri šo prieku dāvā? Kāpēc gaidīt, lai pārtrauktu attiecības ar toksiskiem cilvēkiem, kuri velk tevi uz leju? Kāpēc gaidīt, lai izdarītu kaut ko, ko jau sen vēlējies? Kāpēc izrādīt spiedienu pret sevi tieši 1.janvārī? Tu tiešām domā, ka tava dzīve mainīsies tikai tāpēc, ka ir Jaunais Gads?

Mums piemīt pārsteidzoša spēja pārvērst šos svētkus par ziepju burbuli: tajā, kā nemaz nav un kas nepiepildīsies, jo mēs pārāk daudz gaidām tieši no 1.janvāra. Mēs veidojam plānus, solām sev kaut ko, kas beigās nepiepildās.

Jaunais gads ir laiks, kurš vieno cilvēkus – ģimeni, draugus un pat svešiniekus. Tas ir laiks, kuram ir jābūt piepildītam ar mīlestību, bet mēs to pārvēršam par nereāla pārvērtību režīma sākumu. Ir muļķīgi mēģināt pārvērsties no kūniņas par taureni tikai tāpēc, ka ir sācies jauns gads. Ir jāgaida savs laiks…

Tas ir laiks, kuram ir jābūt piepildītam ar mīlestību, bet mēs to pārvēršam par nereāla pārvērtību režīma sākumu

Bet, kas notiks, ja kontroli pār savu dzīvi uzņemsies tieši tu, nevis kalendārs?

Kas notiks, ja tu izlemsi mainīties vienkārši tāpēc, ka tev ir pietiekami liela motivācija to darīt? Kas notiks, ja tu izlemsi mainīties tāpēc, ka tu jau sen esi izaugusi no tiem vecajiem džinsiem un tev ir nepieciešams jauns apģērbs? Kas notiks, ja tu izlemsi mainīties tāpēv, lai tavai dzīvei būtu vairāk jēgas un vērtības? Dari to sevis, nevis jauna gada dēļ.

Starp citu, vai tu esi kādreiz aizdomājusies par to, ka patiesais Jaungada noslēpums ir tāds, ka tajā laikā ir jāsvin savi panākumi un veiksme, nevis jāuztver to kā spērienu virzienā uz attīstību? Svētki nekādi nemainīs tavu dzīvi. To izdarīt varu tikai tu, pie tam jebkurā no 365 dienā – izvēle ir tava.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.