0.3 C
Rīga
otrdien, 23 aprīlis, 2024

Interesanti fakti: Pazīmes, kas liecina, ka tavu māju apsēduši spoki

 

 Mums visiem patīk šausmu stāsti par namiem, kur spokojas, par lietām, kas pārvietojas bez acīmredzama iemesla. Taču, izrādās, lielākoties šīm parādībām ir visnotaļ izskaidrojami cēloņi. Ļoti, ļoti reti mājas patiešām ir ļaunu garu apsēstas.

Profesionāli “spoku mednieki” zina stāstīt atgadījumus, kad iedzīvotājiem halucinācijas izraisīja pārāk liela ogļskābās gāzes koncentrācija gaisā vai pelējuma sēnīte. Taču reizēm mājās “mīt” patiešām kādas spokainas būtnes.

Par to, cik jokaina var būt paranormālo lietu izpēte, stāsta arī jaunais seriāls “Apsēstie”, kas sestdienās skatāms kanālā FOX. Tā ir jautra komēdija, kas kas skatītājiem ļaus krietni izsmieties par amizantām situācijām un asprātīgiem jokiem.

Taču ne vienmēr notikumi ir smieklīgi. Lūk, dažas pazīmes, kas ļauj pārliecināties par to, ka tavu mājokli ir apsēduši spoki.

Dīvainā un ekspertus mulsinošā ektoplazma

Patiešām, ektoplazma jeb dīvainais, viskozais šķidrums, kas uzrodas pats no sevis, spēj samulsināt pat ļoti pieredzējušus paranormālo parādību ekspertus. Vēsturiskie fakti liecina, ka tā parādās mediju seansu laikā. Taču ektoplazma mēdz parādīties arī mājās, kurās patiešām dzīvo spoki. Ja “kāds” paranormāls spēks mājoklī pārbīda lietas, tad iemītniekiem var nākties saskarties ar šķidrumu, kas atgādina jēlas olas. Ektoplazma ir sastopama reti, taču tās klātbūtne skaidri apliecina, ka mājā vēl “kāds” ir.

Neizskaidrojama un neadekvāta priekšmetu pārvietošanās

Fiziski priekšmeti nepārvietojas paši par sevi, ja vien nedzīvojat vecā, pussabrukušā namā, kur spēcīgs vējš spēj atvērt un aizvērt durvis. Citos gadījumos ir jābūt spēkam, kas lietas pārvieto. Tātad, ja redzat, ka mājā kaut kas – grāmatas, trauki, mēbeles – pārvietojas vai uzrodas bez redzama iemesla, tad varat būt visai pārliecināts par paranormālu spēku klātbūtni. Spoki dzīvojot, piemēram, populārās kinozvaigznes Mērijas Astores pirmajā mājā Holivudā. Reizēm varot redzēt ainu, ka cilvēku burtiski pārņem liesmas. Pēdējais šā nama iemītnieks bijis dziedātājs Merlins Mensons, taču viņam tas šķitis pārāk baismīgs, lai tur ilgi dzīvotu. Ja kas tāds notiek jūsu mājā, tad varat būt pārliecināts, ka tur mīt spoki.

Rodas saredzamas un sataustāmas sajūtas

Lai gan “saredzamas sajūtas” nav kvalitatīvi nosakāms faktors, cilvēki, kas dzīvo patiešām apsēstās mājās, par tādām ziņo bieži. Piemēram, visā telpā pārvietojas aukstas sajūtas un šķiet, ka tās var burtiski redzēt. Dažreiz atskan čuksti vai arī cilvēks pamostas nakts vidū, jo ir sajūta, ka kāds stāv blakus. Ir grūti noskaidrot, vai šādām izjūtām ir normāls, vai paranormāls izskaidrojums – galu galā mājoklim vienkārši var būt slikta aura. Taču tas ir  skaidrs apliecinājums, ka netālu no mājas mīt gari.

Strauji mainās cilvēka personība

Ja iedomājamies par apsēstu cilvēku, pirmie prātā nāk dēmoni. Taču paranormālo parādību eksperti atzīst, ka salīdzinoši biežāk dēmoniskās izpausmes nav gluži tas, ko novērojam ikdienā. Jā, arī “normāls” spoks var apsēst cilvēku, un garu klātbūtne var būt teju nepārtraukta. To var manīt, ja kāds, ko labi pazīstat, sāk uzvesties ārkārtīgi dīvaini un strauji mainās viņa personība. Protams, nekad nedrīkst aizmirst par garīgu slimību.

Namā turpina “dzīvot” atgadījumi ar tā iepriekšējiem īpašniekiem

Ja ir aizdomas, ka māja varētu būt apsēsta, tad ir vērts izpētīt īpašuma vēsturi. Reiz kādā dzīvoklī sieviete guļamistabā vienkārši nevarēja paelpot. Viņai nebija nekādu elpošanas problēmu, taču konkrētajā vietā tādas radās. Atklājās, ka šajā istabā reiz bijis ugunsgrēks un toreizējā īpašniece gājusi bojā. Ja sastopaties ar kādām neizskaidrojamām parādībām, tad pētījumi pagātnē, iespējams, palīdzēs rast skaidrību. Ja zināsiet, ar ko ir jāsaskaras, iespējams, varēsiet tikt galā arī ar spokošanos. Vai vismaz zināsiet, kā ar to sadzīvot.

Rodas fiziska un emocionāla dezorientācija

Reāliem spokiem var būt briesmīga ietekme uz omu un pat uz fizisko stāvokli. Tie var padarīt cilvēkus dusmīgus vai vājus. Paranormālo lietu eksperti ar šādām parādībām saskaras, piemēram, populārajā Ņujorkas “spoku mājā” – Hinsdeila namā. Tā esot patiešām ļoti apsēsta vieta, kurā sajūtas var būt ļoti mulsinošas un dezorientējošas. Piemēram, bungu skaņas, dīvainas gaismas. Tādēļ te mainoties arī garastāvoklis.

Spoki var būt inteliģenti, piesaistīti konkrētai vietai vai arī tīši ļaunprātīgi

Paranormālo parādību ekspertu novērojumi liecina, ka visbiežāk spoki ar cilvēkiem sazinās ļoti inteliģenti. Savukārt tipisks konkrētai vietai piesaistītas parādības piemērs ir iepriekš aprakstītais gadījums, kur daudzus gadus pēc ugunsgrēka joprojām ir sajūta, ka istaba ir pilna ar dūmiem. Starp citu, ar šādiem spokiem neko īsti izdarīt nevar, traģiskās sajūtas atkārtoties atkal, atkal un atkal. Neko nenozīmē arī tas, ka mājā tagad dzīvo pavisam citi cilvēki. Interesanti, ka tīši ļaunprātīgiem gariem ir vairāk kopīga ar dzīvajiem cilvēkiem, nekā gariem. Šādas situācijas reizēm rada “entuziasti”, kuri pārāk daudz enerģijas un spēku velta idejai, ka viņu māja vai objekts ir apsēsts. Līdz beidzot tā arī sāk notikt. Iedomājieties bērnus, kas tic pilsētas leģendām par apsēstām vietām un regulāri tās apciemo. Viņi “baro” šo stāstu tik ilgi, kamēr tur patiešām sākas paranormālas aktivitātes.

Ja māja patiešām ir apsēsta un “iemītnieki” traucē, tad paranormālo parādību pētnieki iesaka stingri palūgt spokus namu atstāt. Šis lūgums izsakāms tieši un konkrēti, var teikt tā vārdā (Dieva, pērkona, svētā gara u.t.t.), kam jūs visvairāk ticat.

 

Autors: Public ID 19.01.2018

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.