3.8 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

Acīmredzams stress! Kas notiek, ja ikdienā pārāk aizraujies ar viedtālruņa lietošanu

 

Mūsdienu dzīves ritms nereti liedz iespēju apstāties un atpūsties. Un, neraugoties uz priekšnieka, tuvinieku un svešinieku spiedienu, mēs aizmirstamies viedtālrunī. Gribas domāt, ka tas mazina stresu, taču patiesībā ir tieši pretēji. Portāls „Cosmo.ru” apgalvo, ka pastāvīga viedtālruņa izmantošana paaugstina trauksmes un stresa līmeni. Ko vēl tas nodara?

Miega režīms

Slikts miegs ir viens no stresa un trauksmes simptomiem. Daudzi uzstāda modinātāju telefonā, kas nozīmē, ka tas ir līdzās gan pirms došanās gulēt, gan uzreiz pēc pamošanās. Vai tiešām darba ē-pasta pārbaudīšana un citu selfiju ielaikošana ir labākais dienas sākums un nobeigums? Labāk būs, ja tu atgriezīsies pie vecā labā modinātāja, bet telefonu uz nakti noliksi kaut kur tālāk.

Sliktas koncentrēšanās spējas

Ja tev pastāvīgi ir ieslēgts internets telefonā un nav atslēgti paziņojumi, telefons visu laiku vibrē un signalizē, tādējādi novēršot tavu uzmanību no visa, ko tu dari (kā arī paaugstina trauksmes līmeni).

Atkarība

Kad tu pēdējo reizi atvēri ceļvedi papīra formā vai izsauci taksi no mājas telefona? Mūsdienu tehnoloģijas manāmi atvieglo dzīvi, taču padara mūs arī atkarīgus. Daudzi jūtas ievainojami, neredzot un nejūtot sev līdzās telefonu. It īpaši tas attiecas uz jauniešiem vecumā no 18 līdz 24 gadiem.

Atslēgšanās no realitātes

Tie, kas izmanto viedtālruni kā rīku, lai atslēgtos no realitātes, biežāk kļūst depresīvi un izjūt trauksmi, nekā tie, kas viedtālruni izmanto tikai zvaniem vai spēlītēm. Padomā, ko tu patiesībā gūsti no tā, ka šķirsti čatus un draugu laika joslas sociālajos tīklos? Tu salīdzini sevi ar citiem? Pazūdi online, lai nerisinātu problēmas reālajā dzīvē? Jo godīgāka tu būsi, jo ātrāk sapratīsi, ka ir laiks kaut ko mainīt.

Pastāvīga gaidīšana

Statistika rāda, ka cilvēks vidēji pārbauda telefonu 28 reizes dienā (nevis atbild uz zvanu, bet vienkārši skatās, vai nav uzradies kaut kas jauns). Tas nozīmē, ka cilvēks telefonā ieskatās vairāk nekā 10 000 reizes gadā! Labāk noliec telefonu citā istabā. Starp citu, atslēgšanās uz nedēļu no sociālajiem tīkliem paaugstina laimes sajūtas un apmierinātības ar dzīvi līmeni.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.