4.9 C
Rīga
sestdien, 11 maijs, 2024

Vairo sevī laimes sajūtu – 10 padomi, kas palīdzēs

 

Ne visi piedzimst par optimistiem, kuri paši par sevi visbiežāk ir priecīgi. Dažiem cilvēkiem ir jāpacenšas, lai šī sajūta rastos. Pievērs uzmanību tam, ko tu dari, un tam, kas notiek apkārt. Varbūt tur arī slēpjas tā laime.

Klausies melanholisku mūziku. Tieši tā! Melanholiskas melodijas spēj vairot pozitīvas un mierīgas sajūtas un lielisku nomierinošu un atslābinošu efektu.

Aprunājies ar cilvēku, kas sēž tev blakus sabiedriskajā transportā vai gaida rindā. Izrādās, ka daudzi cilvēki neiebilst aprunāties ar blakussēdētāju. Pacenties pārvarēt savas bailes uzsākt sarunu ar svešinieku vai satraukties par to, ka tu viņu traucē. Jā, varbūt kāds arī atteiks, bet varbūt kāda omīte pat ļoti priecāsies ar tevi parunāt. Tā arī laiks, kas tiek pavadīts ceļā, paskries ātrāk.

Zini, ka nauda dažkārt var nopirkt laimi. Runā, ka laimi par naudu nenopirksi, bet kādu kripatiņu jau var. Tā kā, nevajag sevi lamāt, ja vakariņas izvēlies negatavot mājās, bet paēst restorānā. Tu iegādājies sev papildus laiku vai maksā par prieku. Cilvēki, kuri tērē naudu, lai ietaupītu paši savu laiku, ir laimīgāki, nekā tie, kas to nedara.

Piezvani vecākiem. Kad tu pēdējo reizi to darīji? Vecāku balsis var palīdzēt tev mazināt stresu. Ir skaidrs, ka ar savu uzmanību tu iepriecināsi arī vecākus.

Komunicē ar laimīgiem cilvēkiem. Lipīga ir ne tikai garlaicība un slinkums, bet arī laime un prieks. Atceries, jo vairāk tu uzturēsies laimīgu cilvēku kompānijā, jo laimīgāka jutīsies pati. Komunicē ar tiem, kas vienmēr smaida!

Apskati senās fotogrāfijas. Atsvaidzini savas patīkamās pagātnes atmiņas. Atrodi savu kāzu vai skolas laiku albumu un gremdējies nostaļģijā. Tā nereti var uzlabot omu.

Izej pastaigā ar suni. Ja tev nav sava suņa, izved pastaigā kaimiņa suni. Ja viņam nav, aizbrauc uz dzīvnieku patversmi. Tur tu varēsi pārņemt dzīvnieku prieku, jo beidzot ir atbraucis kāds, ar ko var izskrieties.

Esi nedaudz egoistiska. Periodiski būt egoistam nav nemaz tik slikti. Piemēram, kad tu noraidi uzaicinājumu vai maini plānus, tu visticamāk liec kādam vilties. Taču tava labklājība un dvēseles stāvoklis ir daudz svarīgāks. Ja tu esi neapmierināta vai untumaina, diez vai tu varēsi būt draugu labs kompānijas biedrs.

Pievērsies fiziskajām aktivitātēm. Varbūt tava figūra nemainās acu priekšā, bet tu noteikti sajutīsies fiziski labāk. Pat, ja sākumā jutīsies nogurusi.

Mosties 15-30 minūtes agrāk. Kā mazāk miega var padarīt tevi laimīgāku? Var! Padomā… Tev nebūs jāskraida pa virtuvi, mēģinot ātri pagatavot brokastis; tev nebūs haotiski jāģērbj bērni; tu nekavēsi darbu… Pamostoties tikai nedaudz agrāk, tu padarīsi savu dienu mierīgāku un pozitīvāku.

Pārstāj meklēt laimi. Iespējams, labākais veids, kā atrast laimi, ir pārstāt to meklēt. Kad mēs to izmisīgi meklējam, mēs izdarām spiedienu uz sevi un noskaņojam sevi cerībām, kuras var arī nepiepildīties. Pamēģini tā vietā koncentrēties vērtību un jēgas meklēšanai, veidojot jaunus sakarus un darot to, kas sagādā prieku. Tad arī tā laime atnāks! 🙂

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.