9.6 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

Norisināsies senioru un cilvēku ar īpašām vajadzībām Lieldienu labdarības tirdziņš un bezmaksas radošās darbnīcas bērniem

 
Attēls: Publicitātes

Gatavojoties pavasara saulgriežiem, tirdzniecības centrs Domina Shopping aicina uz jau par tradīciju kļuvušo senioru un cilvēku ar īpašām vajadzībām Lieldienu labdarības tirdziņu. Paralēli notiks arī bezmaksas radošās darbnīcas bērniem jeb “Vecmāmiņu Lieldienskola”. Abas aktivitātes organizē Invalīdu un Mazturīgo Senioru Atbalsta Fonds (IMSA Fonds), un tās tirdzniecības centrā norisinās no 29.marta līdz 1.aprīlim.

Lieldienu labdarības tirdziņš

Plānots, ka tirdziņā par spīti savām veselības problēmām piedalīsies 40 seniori no visas Latvijas. Rokdarbnieki būs sagatavojuši skaistas un sirsnīgas preces Lieldienu noskaņās – olas, zaķīši, cālīši, groziņi un daudz kas cits noderēs ikvienam gan svētku galdu rotāšanai, gan arī var kalpot kā lieliska dāvana tuviniekiem, pie kuriem svētku laikā iegriezties ciemos.

“Ārī šogad mūsu seniori ir sarūpējuši īpaši plašu piedāvājumu klāstu, kas sevī ietver gan adījumus, gan koka pinumus, gan audumus, gan rokām darinātas rotas. Tirdziņa dalībnieki ir ne tikai seniori, bet arī gados vecāki cilvēki ar invaliditāti. Pateicoties tirdzniecības centram Domina Shopping, viņiem ir dota iespēja uzturēties sabiedrībā, parunāties ar interesentiem un, protams, iegūt papildus ienākumus, kas tiem ir ļoti nepieciešami,” stāstā Aina Giptere, IMSA Fonda priekšsēdētāja.

Attēls: Publicitātes

Bezmaksas radošās darbnīcas bērniem

Papildus tirdziņam IMSA Fonds organizēs arī nu jau tradicionālo “Vecmāmiņu Lieldienskolu”. Tās ir radošā darbnīcas bērniem, kas noteikti ieinteresēs arī viņu vecākus un pat vecvecākus iesaistīties radošās aktivitātēs – piemēram, veidot Lieldienu dekorus, izgatavot sapņu ķērājus, darināt putniņus no dzijas ar auduma spalvām un citiem dekoriem, kurus ikviens varēs izvēlēties pats. Pasākuma dalībniekiem būs arī vienreizēja iespēja apskatīt, kā notiek dzijas šķeterēšana jeb veidošanu uz autentiska senču vērpjamā ratiņa –tas unikāls un jau ikdienā nesastopams process.

Papildus visām nosauktajām aktivitātēm būs iespēja aplūkot trusīšu sētu, kas jau kā lieliska tradīcija ir novērojama tirdzniecības centrā Lieldienu laikā. Kā vēsta sens latviešu ticējums, noteikti visiem interesentiem jāizmanto iespēja izšūpoties lielajās Lieldienu šūpolēs, lai vasarā odi nekostu un prieks sirdī būtu jau tagad.

Lieldienu tirdziņa darba laiks – no 29.marta līdz 1. aprīlim no plkst. 10:00 līdz 21:00. Savukārt Vecmāmiņu Lieldienskola darbosies  29.martā no plkst. 16:00 līdz 20:00, bet no 30.marta līdz 1.aprīlim – no plkst. 14:00 līdz 19:00. Abas aktivitātes būs atrodamas tirdzniecības centrā Domina Shopping (Ieriķu ielā 3, Rīgā).

 

Autors: Domina Shopping 20.03.2018

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.