1.7 C
Rīga
otrdien, 23 aprīlis, 2024

Mežonīgais skaistums: 6 grūti sasniedzamas pludmales pasaulē

 

Atpūta pie jūras parasti saistās ar mieru un atslābumu, taču dažkārt gājiens uz pludmali var pārvērsties par īstu piedzīvojumu. Mēs esam apkopojuši sešas skaistas pasaules pludmales, kurās par drūzmēšanos un brīvas vietas meklēšanu prātot nevajadzēs. Problēma ir viena – ceļš līdz tai nav no tiem vienkāršākajiem, taču skats un emocijas ir tā vērtas.

Mīlestības pludmale (Playa del Amor), Meksika

Šī vieta ar romantisko nosaukumu ir zināma arī kā „Apslēptā pludmale”. Tā atrodas uz mazas salas un slēpjas klintīs. Alas sienas norobežo smilšaino pludmali no ārpasaules, bet atklātā augša ovāla formā ielaiž tajā daudz saules gaismas. Lai nokļūtu līdz šai pludmalei, ir jānomā laiva. Tie, kas meklē pavisam vienkāršus variantus nokļūšanai līdz Mīlestības pludmalei, var doties speciālās ekskursijās.

Balto smilšu pludmale, Maroka

Mierīgā un tuksnesīgā Balto smilšu pludmale vilina gan vientulības un miera meklētājus, gan tos, kam patīk ekstrēms dzīvesveids. Nokļūt līdz pludmalei nav viegli: vai nu ir jāņem laiva, vai nu jānomā džips un jābrauc pa tuksnesi. Ar sauļošanos gan tur aizrauties nevajadzētu, jo karstā saule nevienu nesaudzē.

Navagio pludmale, Grieķija

Šī pludmale atrodas uz Zakintas salas, un it īpaši patiks neparastu stāstu cienītājiem. Pasakaini skaistās pludmales krastā atrodas kuģa vraks. Kuģis piederēja kontrabandistiem, kurus 1980.gadā vajāja Grieķijas policija. Noziedznieki noslīcināja kuģi, bet paši aizbēga ar laivām. Pēc pāris gadiem kuģis tika izskalots pludmales krastā. Pludmale ir klintīm apskauta, tāpēc nokļūt līdz tai var tikai pa ūdeni.

Baia do Sancho, Brazīlija

Grūti pieejamā, bet populārā Baia do Sancho pludmale regulāri nonāk skaistāko pasaules pludmaļu sarakstos. Tai ir interesanta pusmēneša forma, kuru ieskauj klintis. Nokļūt līdz tai var pa speciālām kāpnēm, kas nolaižas no klints, vai ar laivu. Tīrs ūdens, skaista daba, baltas smiltis – tas viss pārvērš šo pludmali Brazīlijā par lielisku vietu atpūtai. Vēl viens pluss: šī pludmale ar tās unikālo ekosistēmu tiek rūpīgi apsargāta, tāpēc tūristu skaits tiek ierobežots. Šajā pludmalē noteikti varēs atpūsties no ārpasaules trokšņiem.

Wineglass Bay, Tasmānija

Nokļūt līdz šai pludmalei var ekskursijas laikā ar kuģi vai pa gājēju takām (ceļš gan nav no vieglākajiem un gājiens aizņem vairāka stundas). Ūdens tur ir caurredzams un ļoti tīrs. Tiesa, ne visai silts, tāpēc peldēties tur var tikai rūdītākie. Tomēr aizbraukt tur vajadzētu, kaut vai skaistās dabas dēļ.

Honopu pludmale, Havaju salas

Visbiežāk uz šo pludmali nokļūt var pa ūdeni. Peldot. Tiem, kas tiešām vēlas tur nokļūt, būs jāapbruņojas ar labu ekipējumu un jāatrod cilvēks, kurš ir pieredzējis peldētājs un prot izvēlēties drošāko laiku peldēšanai. Šī pludmale ir patiesi skaista – spilgtas klintis, augi, dabiska „arka”, kura sadala pludmali divās daļās, ūdenskritums.

Par laimi, vietējie iedzīvotāji zina noslēpumu: vasaras laikā, kad okeāns ir mierīgs, lielāko daļu no blakus pludmales līdz Honopu var pārvarēt pa krasta līniju, kas veidota no akmeņiem un smiltīm, kas parasti ir zem ūdens.

 

Materiāli rakstam no ārzemju resursiem.

Autors: Dieviete.lv

 

1 KOMENTĀRS

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.